Kletva Gordona Remzija: Oko slavnog kuvara vreba smrt

Kletva Gordona Remzija: Oko slavnog kuvara vreba smrt

Autor: | 30/04/2016

0


Zapravo, čuvenog kuvara, poznatog po svojim odličnim jelima, ali i veoma oštrom jeziku, toliko tera maler da postoji termin "Kletva Gordona Remzija", koja će stići svakog ko ima bilo kakve poslovne veze sa njim.

Gordon Remzi, koji ovog novembra slavi okrugli 50. rođendan, je multitalentovan i tu nema dileme., zbog toga se ostvario na mnogim poljima, i kao kuvar, i kao vlasnik restorana, kao javna ličnost, a mnogi tvrde da je najbolji u ulozi "riđokosog trola" koji uništava ljudima nadu.

Da ovo nije daleko od istine otkriva i mračna činjenica da se za njegovo ime vezuje nekoliko samoubistava - troje ljudi koji su učestvovali u njegovim emisijama oduzeli su sebi život posle toga.

Najšokantniji je svakako primer mladog Džošue Marksa, koji je učestvovao u trećoj sezoni "Najboljeg američkog kuvara", a koji se, osim po neverovatnom talentu za kuvanje, koji mu je sa samo 23 godine doneo titulu vicešampiona, izdvajao i izgledom, budući da je bio visok 2.18 m.

Tokom trajanja emisije Džoš je osvojio srca svih svojim dopadljivim karakterom, bio je jedan od favorita, da bi u finalu izgubio od Kristine Ha, prve slepe kuvarice koja je učestvovala u ovom takmičenju.

Ubrzo nakon što je emisija završena, Džošua je mentalno oboleo, dijagnostifikovani su mu bipolarni poremećaj i šizofrenija, čak je tvrdio da je u njega ušao Gordon Remzi i načinio ga Bogom.

U oktobru 2013. godine Džošua je pucao sebi u glavu, a telo mladića na ulici je pronašla njegova majka, koja je pokušala da ga spase kada su je pozvali da joj kažu da su ga videli kako unezvereno šeta ulicama Čikaga i nosi pištolj u ruci. Nažalost, stigla je prekasno.

Druga Remzijeva emisija, "Paklena kuhinja" takođe je odnela žrtvu. U pitanju je emisija u kojoj takmičari kuvaju u timovima, ispadaju jedan po jedan, a pobednik dobija nagradu od 250.000 dolara i mesto glavnog kuvara u nekom od Gordonovih restorana.

Rejčel Braun 2006. godine završila je na petom mestu u ovoj emisiji. U maju 2007. pronađena je mrtva u svom domu. Kao i Džošua, i ova 41-godišnjakinja sama je sebi oduzela život pištoljem.

"Kuhinjske noćne more" je nešto drugačiji koncept od prethodna dva - u ovom programu, Remzi posećuje restorane koji su pred gašenjem i spasava ih - bar je to bila ideja. On isprobava njihovu hranu (i uglavnom je ispljune), ponižava kuvare i vlasnike, onda im preporodi posao tako što uvede novi meni i potpuno promeni izgled restorana.

Gordon je uskakao da spasava one restorane koji su bili u lošem stanju, ali kod većine nije uspeo - mnogi od njih zatvoreni su nakon njegove posete.

Godine 2007. Džozef Kernilja učestvovao je u ovoj emisiji, a restoran ovog mladog kuvara, "Campania" u Nju Džerziju bio je pred propadanjem.

Ipak, na kraju epizode činilo se da je Remzi uspeo da ga spase. Nažalost, 2010. godine Džozef je sebi oduzeo život skočivši sa mosta Džordž Vašington u reku Hadson. Da bi stvari bile još jezivije, Remzi je upravo Kernilji rekao tokom snimanja emisije:

- Ako stvari ne krenu na bolje, tvoj posao će odneti Hadson.

Ovde nije kraj njegovoj kletvi. Od 21 restorana koje je posetio tokom prve dve sezone šoua "Kuhinjske noćne more", zatvoreno ih je čak 19!

Komentari (0)

Loading
, Foto:Wikipedia/Dejvid Pulig hellomagazin
Tagovi: Gordon Remzi