Ema Votson otkrila da je "Hari Poter" uticao da postane feministkinja

Ema Votson otkrila da je "Hari Poter" uticao da postane feministkinja

Autor: | 01/05/2016

0

Ema Votson postaje prava heroina u borbi za prava žena,a kako je sama priznala, njeno iskustvo na snimanju filma "Harry Potter" igralo je ogromnu ulogu u tome da se posveti borbi  za jednakosti polova.

Ema je mnogo puta ustala u odbranu prava na jednakost, pa je tako godine 2014. osnovala je organizaciju "HeForShe" koja se bori za jednakost polova u okviru Ujedinjenih nacija.

Nekoliko meseci kasnije, objavila je da će napraviti jednogodišnju pauzu na snimanju da bi se fokusirala na kampanje za prava žena.

Nedavno je Ema razgovarala sa svojom koleginicom, feministkinjom i glumicom Đinom Dejvis i očigledno su njih dve imale mnogo tema. Neke od najinteresantnijih se odnose na prve Emmine susrete sa nejednakošću, kada se našla u manjini.

- Smešno je kada pogledam svoj život; moja osnovna škola je imala dve trećine dečaka i jednu trećinu devojčica. Tako sam počela život. Imam četvoro braće. A kada sam snimala film "Harry Potter" sve je bilo još izraženije.

Potom je preko insituta Đine Dejvis videla da je industrija filma i zabave uvek u korist mušakraca.

- Oko 21 odsto filmskih radnika su žene, a samo 31 odsto uloga u popularnim filmovima dobijaju žene, i svuda  počinjete da vidite tu razliku - dodaje Ema.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: ema votson

Pročitajte još