Martin Skorseze se vraća istorijskim dramama

Martin Skorseze se vraća istorijskim dramama

Autor: | 03/05/2016

0

Iako smo poslednjih godina od njega dobijali odlične filmove vrrlo različitih tema, proslavljeni reditelj Martin Skorseze se, po svemu sudeći, vraća istorijskim dramama.

Naravo, u tome očekuje pomoć svog verovatno najomiljenijeg glumca, Leonarda Dikaprija.

Produkcijska kuća "Red Granite Pictures" navodno je u ranim pregovorima s renomiranim rediteljem, a na stolu je ponuda da režira biografski film o Džordžu Vašingtonu, naslovljen "The General".

Skorseze je, prenose američki mediji, vrlo zainteresovan za projekat, koji je originalno trebalo da režira Daren Aronofski. Ali, stvari su se promenile nakon što je Aronofski iz nepoznatih razloga odustao od svog angažmana.

"The General" je biografski film koji će, najavljeno je, "ispričati hrabru priču" o Džordžu Vašingtonu i njegovom nastojanju da se sa svojom umirućom vojskom odbrani od bande plaćenika tokom Američkog rata za nezavisnost.

Scenario za film su napisali Bil Kolejdž i Adam Kuper ("Assassin's Creed").

Uz režiranje filma "The General", Scorsezea u bližoj budućnosti čeka još nekoliko obećavajućih istorijskih projekata kao što su "The Rise of Theodore Roosevelt", "The Irishman" i "The Devil in the White City", u kom će glavnu ulogu tumačiti jedan od omiljenih glumaca Martina Skorsezea, Leonardo Dikaprio.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: martin skorseze

Pročitajte još