Šarliz Teron: Lepotica u telu Ledene Kraljice

Šarliz Teron: Lepotica u telu Ledene Kraljice

Autor: | 09/05/2016

0

Iako je karijeru počela na modnim pistama kada je polovinom devedesetih iz rodne Južne Afrike stigla u Los Anđeles, zanosna glumica vrlo brzo je pokazala kakav talenat poseduje i koliki je majstor za transformacije, a čuveni Monstrum bio joj je više nego savršena ulaznica za Bulevar slavnih. I za holivudsku istoriju.

Lepa Šarliz Teron ni u rimejku "Pobesnelog Maksa" nije ličila na sebe. Jednoruka ratnica Furioza nije dobila Oskara, nije bila čak ni nominovana, iako je zbog tog velikog akcionog projekta morala da ostane bez kose i da po ko zna koji put zadivi svet svojim umećem da poput kameleona postane šta god se od nje traži. Zbog monstrumke se svojevremeno ugojila više od dvadeset kilograma. Proteze u ustima, zapuštena kosa, okrutni i bezosećajni izrazi lica – bila je to neverovatna promena zbog uloge velike kao život. Budući da je tokom poslednjih petnaestak godina i filmofile i kritičare ubedila u svoje izuzetne glumačke moći, malo ko se iznenadio kada je zaigrala Zlu Kraljicu u ekranizaciji jedne od najpoznatijih bajki, one o Snežani. I svima je prolazila jeza kroz kosti dok je ledenim glasom ogledalcu naređivala da joj kaže ko je najlepši na svetu.

Pošto je epska avantura doživela ogroman uspeh, producenti nisu dugo razmišljali da li treba da se snimi i nastavak. Ostvarenje "Lovac i Ledena Kraljica" premijerno je prikazano pre nekoliko dana, a Šarliz i Krisu Hemsvortu pridružile su se još dve velike zvezde, Emili Blant i Džesika Čestejn.

- Uživala sam u ulozi zle Ravene, možda i više nego u bilo kojoj do sada. Držali smo se motiva iz bajke, ali su mi autori dopustili da i sama nadograđujem lik. Apsolutno je dominirala filmom, a ono što mi se posebno dopada u njenom karakteru je čvrsta volja da preživi bez obzira na sve. Tu smo potpuno iste. Oduševljena sam i kostimima koje sam nosila, jedva sam čekala da dođem na snimanje kako bih ih obukla – kaže četrdesetogodišnja lepotica.

Pobesneli Maks je protekle sezone pokupio sijaset priznanja. Šarliz je nedavno priznala da se nije baš najbolje slagala sa glavnim glumcem Tomom Hardijem, koji je oživeo kultnu ulogu Mela Gibsona. Film je sniman osam meseci u pustinji u Namibiji, a na temperaturama od plus pedeset nisu svi uvek bili najbolje raspoloženi.

- Dok smo radili na ovoj priči, imidž mog lika se menjao. Svaki put je u planu bio potpuno drugačiji izgled. Zato sam na kraju rekla reditelju da ću lepo obrijati glavu. Tada su me svi na setu omrzli, jer je oko stotinu momaka i devojaka takođe moralo da se ošiša na nulu. Momci su se više žalili nego devojke.

Pošto nije želela da usvojenog sina Džeksona ostavi kod kuće sa dadiljom, rešila je da joj pravi društvo na setu. Ubrzo je postao prava maskota i omiljena igračka cele ekipe. A dok je Džekson animirao devojke na snimanju, Šarliz se družila sa muškim delom tima. Čak je kolegu Nikolasa Holta naučila da štrika. Napravio je, kaže, mnogo šalova zahvaljujući njenoj pomoći. Međutim, sa Hardijem nije bila toliko bliska.

- Svađali smo se svakog dana, a u jednom trenutku varnice su toliko sevale da je malo nedostajalo da se pobijemo. Oboje smo snažne ličnosti, nezavisne, ne damo na sebe... Da je sve između nas bilo idealno, sigurna sam da bi film na kraju bio deset puta gori – otkriva Šarliz, koja se savršeno slagala sa kolegama iz ostvarenja o Zloj Kraljici.

Šarliz sa Tomom Hardijem

No, čarobne filmske moći ne pomažu joj u borbi sa paparacima, zbog kojih je pre nekoliko nedelja zapala za oko socijalnim službama. U retkim intervjuima u kojima je pominjala svoj privatni život, često je isticala da će decu vaspitavati onako kako je nju odgajala njena majka, a to uključuje čeličnu disciplinu i posebna pravila koja moraju da se poštuju. Glumica je letos je usvojila i devojčicu Avgust, koju isto kao i četvorogodišnjeg sina Džeksona na sve načine pokušava da zaštiti od medija i od javnosti. Međutim, jedan nedavni incident nije uspela da sakrije.

Kamere su zabeležile žučnu prepirku između Šarliz i Džeksona nasred parkinga, a situacija nije bila nimalo bezazlena budući da je dečak u nekom trenutku završio na asfaltu. Tabloidi su jedva dočekali da je nazovu monstrumom od majke, aludirajući na čuvenu ulogu, ali ima i onih koji su se zapitali da li je sve to bila samo dobra gluma jednog razmaženog dečaka. Scene su dospele i do predstavnika socijalnih službi, koji su izjavili da će se uskoro pozabaviti slučajem.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty Images, printscreen, promo
Tagovi: Šarliz Teron