Završena višenedeljna proslava 90. rođendana kraljice Elizabete Druge

Završena višenedeljna proslava 90. rođendana kraljice Elizabete Druge

Autor: | 16/05/2016

0


Članovi britanske kraljevske porodice okupili su sinoć na završnoj večeri proslave jubilarnog 90. rođendana kraljice Elizabete Druge.

Dvorac Vindzor je bio stecište kraljevskog društva, vojne pompe i još mnogo toga.

Ceremonija je počela gromoglasnim artiljerijskim pozdravom, na koji je, po svemu sudeći bila spremna jedino slavljenica. Iznenađeni uzrazi lica svih članova kraljevske porodice, uključujući i Kejt Midlton, kao i začepljene uši vojvode, svedoče o jačini pozdrva.

Kraljica je na svoj rođendan došla kraljevski, kao iz bajke - kočijama. Odevena u svečanu zelenoplavu haljinu prekrivenu čipkom i sako Angele Keli, došla je, naravno, u društvu supruga Filipa, vojvode od Edinburga.

Kraljicu je, čim je izašla iz kočija, dočekao sin, princ Čarls. Poljubio ju je u ruku, a onda se Njeno visočanstvo uputilo ka kraljevskoj loži, odakle je pratila svečanost. Ekstravagantna zabava podrazumevala je paradu 900 konja, čiji je kraljca miljenik, mnogo pesme i plesa.

Vojvotkinja od Kembridža, uvek na nivou zadatka, uživala je u svečasnosti. U crvenoj jakni šireg kroja i beloj čipkanoj haljini napravila je lepo spoj elegantnog i ležernog, odlično dopunjenog njenim osmehom.

Na ovaj način završena je višenedeljna proslava kraljičinog rođendana koja je rođena 21. aprila 1926. godine.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images