Posrnula deca-zvezde: Popularnost im je oduzela detinjstvo

Posrnula deca-zvezde: Popularnost im je oduzela detinjstvo

Autor: | 19/05/2016

0

Kad slava, novac i Holivud udare u glavu, teško je držati kontrolu nad sopstvenim životom. Mnogim glumcima koji su nam poznati još od malih nogu popularnost je oduzela najlepše doba – detinjstvo.

I danas pate zbog tog nedostatka koji ničim ne može da se zameni. Nemoćni da se nose sa slavom, često su popuštali pred raznim porocima koji su uzeli danak i ostavili posledice na nekim veoma talentovanim mladim pojedincima, gurajući ih u senku i zaborav. Nisu sva deca-zvezde imala sreću kao Bruk Šilds ili Džodi Foster, koje su bile popularne još u pelenama, ali su zahvaljujući vaspitanju i zdravom razumu uspele da naprave dobre životne izbore.

Dru Barimor je bez sumnje najbizarniji primer.

Planetarnu slavu stekla je kao slatka devojčica glumeći u Spilbergovom klasiku „E.T. vanzemaljac“, ali prerano stečena slava ju je uništila. Počela je da puši kada je imala devet godina, a ubrzo se okrenula i alkoholu. S kokainom se upoznala sa svega 13 godina, a već naredne je pokušala da se ubije. Tada je otišla na prvu rehabilitaciju. Reklo bi se da je uspela da se izvuče. Danas je majka dvoje dece, a ni karijera joj ne ide loše.

Britni Spirs je prešla trnovit put od tinejdžerske senzacije i sveameričke princeze do kraljice skandala.

Obeležila je jedno vreme u pop muzici, ali sve drugo nije išlo ni sjajno ni glatko. Pevačica je 2007. doživela nervni slom i obrijala glavu. Jednom prilikom zatvorila se u kuću s decom, zbog čega je intervenisala policija, a ona odvedena na psihijatriju. Sinovi su joj oduzeti i dodeljeni bivšem mužu Kevinu Federlajnu. Od tada je prošlo nekoliko godina. Britni se vratila na scenu, uveravajući nas da je ponovo preuzela kontrolu nad svojim životom.

Mekoli Kalkin je možda najgori dokaz posrnuća.

Osvojio je svet kao mali obešenjak iz komičnog serijala „Sam u kući“, koji i danas rado gledamo, ali posle toga je sve krenulo nizbrdo. Uhapšen je zbog posedovanja marihuane, a i dalje konzumira – svašta. Na prvi pogled se vidi koliko problema ima sa opijatima. Zbog njih ga je ostavila i dugogodišnja devojka Mila Kunis.

Lindzi Lohan se sećamo iz Diznijevih filmova.

Bila je slatka pegava devojčica koja je obožavala čuvenu „Herbi“ bubu. No, tokom tinejdžerskih dana počela je da konzumira droge. Više ni sama ne broji koliko puta je završavala u pritvoru zbog vožnje pod dejstvom alkohola i posedovanja kokaina, a na rehabilitaciji je bila čak šest puta. Za sada.

Veliki talenat bila je i Tejtum O'Nil, koja je Oskara osvojila još kao devojčica.

U Holivudu su joj predviđali blistavu karijeru. Ali, nije imala snage da se odupre lošim stvarima, i vrlo brzo je postala zavisnik. Uhvaćena je 2008. godine dok je kupovala krek, a potom otišla na odvikavanje.

Hejli Džoel Osment je trebao da osvoji svet.


„Vidim mrtve ljude“... Svi dobro znamo i rečenicu i scenu. Posle „Šestog čula“ Hejli je trebalo da osvoji svet. No, okrenuo se nasilju i alkoholu. Tri puta je završavao u policiji zbog remećenja javnog reda i mira, a kasnije je morao da ide na odvikavanje od alkohola. Danas biste ga jedva prepoznali.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/getty
Tagovi: Deca holivud