Priča o supermodelu iz 90-ih: Klaudija Šifer, Nemica koja je opčinila planetu

Priča o supermodelu iz 90-ih: Klaudija Šifer, Nemica koja je opčinila planetu

22/05/2016

0


Prekrasna plava kosa, duge noge i velike plave oči - kad je stupila na scenu, ova raskošna lepotica iz Nemačke očarala je ceo svet!

A želela je da advokat kao njen tata.

Na sreću miliona to se nije dogodilo a mi vam donosimo njenu životnu priču.

Klaudija Šifer je rođena 25. avgusta 1970. u gradiću Rajnberg u Nemačkoj.

Lepa plavuša bila je jako popularna u srednjoj školi, no kako je sama otkrila, stidela se svoje visine pa je bila poprilično stidljiva.

S obzirom na to da je dolazila iz bogate advokatske porodice, često je bila na meti ljubomornih i zlobnih komentara pa iz škole nosi i dobra i loša iskustva.

Kako kaže i sama je želela da postane advokatica dok joj se pred kraj srednje škole nije dogodilo nešto što je promenilo njen život zauvek.

Sa 17 godina Klaudija je s prijateljicama izašla u noćni klub u Dizeldorfu gde se slučajno našao Majkl Levaton, šef manekenske agencije Metropolitan Model Agency.

Kad ju je ugledao na podijumu shvatio je kako bi upravo ona mogla postati nova manekenska nada, zatim joj je prišao, ponudio vizit kartu i rekao da ga nazove.

Klaudija je nazvala i ubrzo je potpisala ugovor s Majklovom firmom, a nedugo zatim upoznala je i Patrika Lafontena koji joj je omogućio ulazak u legendarni "Elite Model Agency".

Agencija je poslala u Pariz gde je zahvaljujući izgledu moderne Brižit Bardo Brigitte Bardot bila toplo dočekana. Snimila je naslovnicu za francuski "Elle" i nakon toga njena karijera krenula je ka vrhu.

Počela se sve češće da pojavljuje na naslovnicama slavnih časopisa kao da nastupa bok uz bok s koleginicama poput Kristi Tarlington, Naomi Kembel, Linde Evanđeliste, Sindi Kraford i ostalim devojkama koje danas poznajemo pod nazivom "supermodeli".

Početkom 90-dobila postala je zaštitno lice brenda "Guess" koji je dodatno zapečatio njen imidž savremene Brižit Bardo, sa velikim plavim očima, punim usnama, raščupanom natapiranom kosom "kao da je tek izašla iz kreveta" i naravno telom boginje.


Nemac Karl Lagerfeld jednostavno ju je obožavao i često je govorio kako je ona njegova muza. Prvi put je fotografisao u kampanji za Don Perinjon, a zatim je došao i red na Šanel.


Godine 1995. Klaudija je s koleginicama Kristi Tarlington, Naomi Kembel i El Mekfirson otvorila "Fashion Café", glamurozni restoran i kafić, no devojke su zapravo samo bile zaštitna lica ovog projekta dok su pravi vlasnici bili Frančesko i Tomaso Buti.

Tri godine kasnije njih dvojica su uhapšeni su zbog prevare i pranja novca, pa ovaj poslovni pothvat za cure nije sretno završio.

Uz uspešnu manekensku karijeru stekla je status jedne od najpoželjnijih žena na svetu.

Pojavljivala se u video spotovima i filmovima, izbacila je četiri videa za vežbanje i svoju modnu kolekciju, baziranu na modelima od kašmira.

U žutoj štampi Klaudija se često pojavljivala 1991. i 1992. godine kada se šuškalo o vezi s poznatim ženskarošem, princom Albertom od Monaca.

Manekenku i raskalašnog princa na jednoj je zabavi upoznao Karl Lagerfeld, a šuškalo se kako bi Klaudija mogla da postati nova Grejs Keli. Ipak, 1993. prestali su da se viđaju, a Albert je prvo govorio da je voleo ali i izgubio, a zatim kako su izašli samo na nekoliko sastanaka.

Njena najpoznatija ljubavna afera bila je veza sa slavnim iluzionistom Dejvidom Koperfildom u koga se zaljubila 1993. godine na jednoj gala večeri.

Bili su vereni šest godina i ona se čak pojavljivala na njegovim nastupima u ulozi pomoćnice, no 1999. par je objavio kako se razilazi.

Njih dvoje su posle tužili novine koje su tvrdile da je njihova veza bila varka i da je Klaudija bila plaćena da glumi devojku iluzioniste koji je zapravo gej.

Klaudija se brzo oporavila i 2002. venčala za režisera Metjua Vona s kojim ima troje dece: sina i dve kćerke.

Klaudija je jedna od retkih slavnih manekenki za koju se nisu vezivali skandali oko droge i alkohola, kao ni priče o razmaženom ponašanju. Naprotiv za nju se uvek govorilo kako je tačna, profesionalna i simpatična.

- Moja strasti su moja porodica i svet mode - izjavila je nekoliko puta.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/story.rs/NP Getty/Getty, Printscreen
Tagovi: klaudija šifer