Autor "Igre prestola" otkrio zašto ubija svoje likove: Skidam krivicu sa sebe

Autor "Igre prestola" otkrio zašto ubija svoje likove: Skidam krivicu sa sebe

Autor: | 22/05/2016

0


Pisac knjiga "Pesma leda i vatre", prema kojima je snimana serija "Igra prestola", Džordž R.R. Martin objasnio je zašto nemilosrdno ubija svoje glavne likove.

Martin je rekao da pisac ima obavezu da kaže istinu, a istina je "svi ljudi moraju umreti", što je jedno od gesla iz njegovih knjiga.

- Naročito ako pišete o ratu, koji je svakako centralna tema 'Igra prestola'. Svi smo milion puta čuli priču o herojima koji kreću u avanturu, a heroj, njegov najbolji prijatelj i njegova devojka, prolaze kroz niz neverovatnih situacija, a da niko od njih ne umire. Umiru samo sporedni likovi. To je prevara. To ne funkcioniše tako. Oni idu u bitku i njihov najbolji prijatelji umre ili bivaju strašno ranjeni - kaže Martin.

On dodaje da je smrt jedna od neizbežnih stvari.

- Kada prihvatite da morate uključiti i smrt, onda treba da shvatite da ona može pogoditi bilo koga, bilo kada. Nećete živeti večno samo zato što ste slatko dete heroj ili najbolji prijatelj heroja. Nekada heroj umire, barem u mojim knjigama - objašnjava pisac.

Martin priznaje da mu je ponekad teško da ubije svoje likove.

- Volim sve likove koje sam stvorio i zato mi je uvek teško da ih ubijem, ali znam da to moram da uradim. Obično mislim da ih zapravo ne ubijam. Ubijaju ih drugi likovi. Skidam krivicu sa sebe - pravda se autor.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin
Tagovi: Igra prestola