10 životnih mantri Adrijane Lime

10 životnih mantri Adrijane Lime

Autor: | 28/05/2016

0


Ako je suditi po fotografijama punim života koje je prikazuju tokom raznih poslovnih aktivnosti, ali i onih privatnih, porodičnih, kao i inspirativnim porukama koje ostavlja na Instagramu i ostalim društvenim mrežama, kristalno je jasno zbog čega Adrijana Lima danas čini ono što se zove esencija svetske modne scene.

Jedna od najlepših žena planete i najplaćenijih manekenki svih vremena već više od petnaest godina je zvezda kuće Victoria's Secret, i tek je treći anđeo ovog brenda čija je besprekorna figura ovekovečena u vosku i koji stoji na istaknutom mestu u prestižnom muzeju Madam Tiso.

Ali, zanosna Brazilka je mnogo više od te savršene siluete, prelepog lica i zavodljivog pogleda.

Tridesetpetogodišnja manekenka nedavno je postala muza Marka Džejkobsa, zaštitni znak njegovog parfema Decadence.

I to nije sve, jer poslovni ugovori pljušte sa svih strana. Sa milionima pratilaca na Instagramu Lima je ubedljivo najpopularniji model na društvenim mrežama.

A kada se pogase kamere i reflektori na pistama, ona je jedna sasvim obična i normalna žena, pre svega majka, koja svaki slobodan trenutak posvećuje kćerkama Valentini i Sijeni.

- Najlepša sam kad sam kod kuće, u opuštenim varijantama, okružena svojom decom. One su te koje diktiraju moj tempo, ali i ceo život – otkriva lepa Adrijana, koja će svojim kćerkama jednog dana svakako deliti razne mudre savete, i to ne samo o izgledu i lepoti. Evo nekih od njih...

1. DRŽITE SE ONOG ŠTO VAM PRISTAJE Posle toliko godina u industriji mode i lepote, shvatila sam šta je dobro za mene i šta mi se dopada. Ne mogu da zamislim svoje lice pod nekom šminkom punom divljih boja. Na crvenom tepihu volim da izgledam classy.


2. CRVENI KARMIN SVE MOŽE DA POPRAVI Pred večernje izlaske obično stavljam senku za smokey eyes uz prirodnu boju usana, ili nešto potpuno drugačije – jak crveni karmin, maskaru i ajlajner. Volim Maybelline's Siren secret in scarlet lipstick i njihovu Lash sensational maskaru.

3. BALZAM, BALZAM I – OPET BALZAM! Imam dugu kosu koju uglavnom vezujem u konjski rep ili je, jednostavno, nosim puštenu. U Majamiju o njoj brine frizer koji je održava zdravom na najbolji mogući način, a kada je sređujem kod kuće uglavnom nanosim Kerastase's masque elixir ultime i Moroccanoil treatment, koji sadrži organsko ulje. Volim i miris tih preparata koji moju kosu čine mekom i sjajnom.

4. PARFEM KOMBINUJTE SA RASPOLOŽENJEM Kada biram kakve ću mirisne note da nanesem, tražim nešto što će mi probuditi neku emociju. Obično su to drvene arome kada želim da se osetim seksi, ili neke jače, voćne note koje treba da istaknu vedrinu i veselo raspoloženje kada se nađem negde na suncu.

5. PRETVORITE VEŽBANJE U TERAPIJU Već deset godina rekreativno treniram boks, to mi je omiljena disciplina. Imam trenere u Njujorku i Majamiju i s njima vežbam skoro svakog dana. Boks je prava terapija, odmor i za moje telo i za mozak.

6. RECITE DA GRICKALICAMA Uglavnom konzumiram hranu punu proteina jer intenzivno treniram i potrebna mi je energija kako bi telo izdržalo tokom celog dana. Jedem sveže ili suvo voće, a u torbi obavezno nosim razne proteinske pločice. Naravno, tu je uvek i komadić crne čokolade!

7. ZNOJ OSLOBAĐA Čista, hidrirana koža je osnova lepote i dobrog izgleda. Mnogo se znojim dok vežbam, što je dobro jer se telo na taj način oslobađa toksina, a nakon treninga i tuširanja nanosim hidratantnu kremu koja kožu čini sjajnijom. Obično koristim Rodin's Olio Lusso ili Sisley's Black Rose Precious face oil.

8. MASAŽA – ŠTO ČEŠĆE Budući da mnogo radim i da sam stalno na nogama, uživam kada se posle napornog dana nađem na stolu za masažu. Taj tretman preporučujem i za popravljanje raspoloženja.

9. ŠTO VIŠE TEČNOSTI Pijem dosta vode, a kada osetim da se umaram potražim pomoć u zelenom soku ili šolji dobrog espresa.


10. SREĆA JE NAJBOLJI TRIK ZA NEGU LEPOTE To je ono što stalno govorim svojim kćerkama, Valentini i Sijeni.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: Adrijana Lima