Alisija Vikander – nova filmska, ali i modna zvezda

Alisija Vikander – nova filmska, ali i modna zvezda

Autor: | 02/06/2016

0


Osvojila je Oskara. Sasvim dovoljno da se upiše u istoriju, što verovatno nije očekivala, bar ne posle prve nominacije za sporednu ulogu, u kontroverznoj drami Dankinja.

Dvadesetsedmogodišnja švedska glumica Alisija Vikander te holivudske večeri bila je, po mišljenju renomiranih modnih analitičara, prava lepotica bala.


No, potrudila se da crveni oskarovski tepih ne ostane njen jedini modni domet.

Karijera mlade zvezde izrazitih skandinavskih crta lica krenula je uzlaznom putanjom nakon uloge u ekranizaciji Ane Karenjine, a bioskopsku publiku širom sveta osvojila je čim je snimila prvi film u fabrici snova, Tajne petog staleža, potom i avanturu Sedmi sin sa Džulijen Mur.

Uskoro će zaigrati u petom nastavku sage o Džejsonu Bornu, pored Meta Dejmona. Ovog puta, zgodna Alisija predstaviće nam se kao akciona heroina.

Alisija Vikander, Louis Vuitton

Ljubavna priča tek druge švedske glumice koja je osvojila Oskara i njenog kolege Majkla Fasbendera počela je 2014. godine, kada su u Australiji snimali film.

Ni jedno ni drugo ne vole da pričaju o svojoj vezi i izbegavaju kontakt s medijima, a retko ih viđaju zajedno i u šetnji crvenim tepihom. No, Alisija nema problema s popularnošću.

Istrenirala je disciplinu, ali i telo, zahvaljujući baletu kojem se posvetila još kao devetogodišnjakinja, a detinjstvo, koje nije baš uvek bilo vedro i veselo, provela je sa majkom, pozorišnom glumicom koja se razvela kada je njena kćerka imala samo pet meseci.

Alisija Vikander (Louis Vuitton)

Naslednica Ingrid Bergman pleni šarmom i elegancijom kad god joj se ukaže prilika za to. Ispred kamera, ali i iza njih. U to možete da se uverite i uz fotografije koje smo odabrali za priču o njoj.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty/Splash

Najnovije vesti