Pogledajte prvi ‘virtual reality’ album u istoriji muzike (video)

Pogledajte prvi ‘virtual reality’ album u istoriji muzike (video)

Autor: | 07/06/2016

0


Islandska umetnica Bjork objavila je prvi muzički album-performans u virtuelnoj realnosti na sistemu Vive i ponudila publici jedinstveni doživljaj u sklopu svoje osamnaestomesečne svetske turneje Bjork Digital.

Turneja je započela proteklog vikenda na Vivid festivalu u Sidneju i nastaviće se u brojnim svetskim metropolama.

Ovaj ekskluzivan događaj bio je jedna od prvih formi fuzije svetova virtuelne realnosti i muzike ikada, kojom je fanovima pružena mogućnost da urone u čitav svet neverovatnih i neobičnih instalacija u virtuelnoj realnosti.

Otvaranje ekskluzivnog događaja u Sidneju obeležio je nastup muzičke i performans umetnice Bjork u ulozi DJ-ja, dok su vlasnici karata dobijali i VIP pristup VR Album Exhibitionu u večernjim satima.

Svetska premijera numere Notget u virtuelnoj realnosti kombinuje 3D skenove visoke rezolucije, holostudio na mestu događaja, hvatanje pokreta i videogrametriju u spoju sa specijalnim dizajnom prostiranja zvuka u realnom vremenu koji prosto uvlači korisnika u Bjork performans.

Svi ovi digitalni resursi izmešani su tako da stvaraju specifičnu digitalnu formu čestica, koja se neprestano razvija i menja uz svetlo i zvuk koji ispunjavaju prostor oko korisnika. Vive i njegovi VR senzori za praćenje pokreta u prostoriji omogućili su timu profesionalaca da kreira deo performansa koji reaguje i ostvaruje duboku vezu sa korisnicima.

Bjork je na ovom projektu sarađivala sa brojnim slavnim režiserima među kojima su Endrju Huang, Džes Kanda, Voren du Perez, Nik Torton Džons.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP Guliver/Getty
Tagovi: bjork kultura