Pisma otkrila nesrećnu ljubav Odri Hepbern

Pisma otkrila nesrećnu ljubav Odri Hepbern

Autor: | 14/06/2016

0

Deset pisama koje je Odri Hepbern u periodu između 195. i 1960. godine poslala svom mentoru Feliksu Ajlmeru i nedavno se našlo na aukciji.

Čuvena glumica i modna ikona u pismima je opisala svoja osećanja povodom raskinute veridbe, nove ljubavi i rođenja svog prvog deteta.

- Da li možeš da poveruješ? Nalazim se u Monte Karlu i radim na jednom francuskom filmu. Ovo mesto je božanstveno i mislim da je nešto najbolje što mi se desilo u životu – napisala je glumica 1951. godine u trenutku kada je kao 22-godišnjakinja snimala jedan od svojih prvih filmova ''Monte Carlo Baby''.

Najpotresnije je svakako pismo napisano iduće, 1952. godine, u kojem Odri utučeno piše o prekidu veze s verenikom Džejmsom Hensonom. Uzrok raskida, otkriva pismo bio je Džejmsovo nepopustljivo insistiranja da se on i Odri venčaju, bez obzira što je glumica imala veoma naporan raspored snimanja.

Odri je tada bila u Rimu i završavala snimanje filma ''Praznik u Rimu'' dok se Džejms provodio po londonskim klubovima sa drugim ženama.

- Sve to me čini jako nesrećnom. Nesrećno sam verovala da je moguće usaglasiti naše živote i karijere – napisala je Odri.

Do 1954. godine upoznala je uspešnog glumca Mela Ferera koji je bio 12 godina stariji i u njemu pronašla pravu ljubav. Pisala je o njihovoj ''mračnoj tajni'', odnosno tajnom venčanju koje se desilo brzo nakon njihovog upoznavanja ali se za kratko vreme sve završilo razvodom.

U godinama koje su dolazile preživela je dva pobačaja, ali u poslednjoj kolekciji pisama svom prijatelju Feliksu prenela je osećanja sreće povodom rođenja svog prvog sina Šona.

- Šon je kao san. Teško mi je da poverujem da je zaista naš i da će biti tu zauvek. Jedva čekam da ti ga pokažem – napisala je ona.

Pisma koja su trenutno u posedu potomaka ser Feliksa uskoro idu na aukciju, a procenjena vrednost im je oko 4.000 funti.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: odri hepbern