A samo je htela da se hrani zdravo: Optužuju Kejt Bosvort da reklamira ekstremnu mršavost

A samo je htela da se hrani zdravo: Optužuju Kejt Bosvort da reklamira ekstremnu mršavost

Autor: | 15/06/2016

0

Američka glumica Kejt Bosvort je u novom intervjuu otkrila da se hrani po veoma restriktivnim pravilima, a zbog toga je njena vitka linija ponovo našla na meti kritike.

Njenu karijeru su od samog početka obeležile tvrdnje da je previše mršava.

- Osećam pritisak da budem nekoliko konfekcijskih brojeva veća. Stalno mi govore da sam previš mršava. Iskreno, zbog toga se osećam čudno. Previsoka si, prekratka, predebela, premršava, previše ovo, previše ono… Lakše malo, molim vas - izjavila je prije nekoliko godina.

Vitka 33-godišnja glumica u novom intervjuu za magazin "Self" otkrila je kako izgleda njezin jelovnik. Objasnila je da sledi strogo pravilo 80:20 prema kom se, između ostalih, hrane Žizel Bundšen, Džesika Alba, Miranda Ker i Olivija Mun.

To pravilo zahteva da se 80 odsto vremena hranite "čisto" odnosno da ne konzumirate procesuiranu hranu, izbegavate šećer, so, alkohol i kafu, pretežno jedete sveže voće i povrće umesto termički obrađenog i prebacite se na cela zrna žitarica. Samo 20 odsto vremena možete da dozvolite sebi uživanje u hrani po svojoj volji.

Kejt je iz ishrane potpuno izbacila pšenicu, proizvode od kravljeg mleka i šećer. U njenom frižideru se uvek može pronaći voće, jaja, kozje mleko i kozji sir, avokado, orasi i "nemasno" meso, odnosno ono meso sa malim procentom masnoća i holesterola.

- Za doručak pojedem omlet s kozjim sirom, avokadom i paradajzom. Kečap je jedina stvar koje se nikada ne odričem. Kečap stavljam na sve - ispričala je za glumica za magazin "Self".

Nakon ovog intervjua ponovo su počele kritike na račun njene težine. Obožavaoci glumice na društvenim mrežama podelili su se u dva klana, pa jedni smatraju da izgleda savršeno dok su drugi zabrinuti za nju i misle da bi hitno trebalo da nabaci koji kilogram.

- Kejt ovakvom telesnom težinom reklamira ekstremnu mršavost i pruža loš primer svojim mladim obožavaocima koje u njoj vide uzor - jedan je od komentara koji se mogao čuti.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: kejt bosvort

Pročitajte još