Nikol Kidman: Besprekorna karijera i kontroverzan porodični život

Nikol Kidman: Besprekorna karijera i kontroverzan porodični život

Autor: | 20/06/2016

0


Oskarovka Nikol Kidman danas slavi rođendan. Glumica specifične lepote rođena je 20. juna 1967. godine u Honoluluu na Havajima. Ona je jedna je od najmoćnijih žena na svetu i najbogatijih glumica 21. veka.

Nikol Kidman prvi put stupa na scenu 1983, kada je imala samo 15 godina. Reč je o spotu za pesmu "Bop Girl". Krajem iste godine dobija malu ulogu u tv seriji "Five Mile Creek", kao i uloge u filmovima "BMX Bandits" i "Bush Christmas". Do 1989. usledilo je još manje značajnih uloga. Prvu značajnu ulogu, Nikol je dobila 1989. godine. U filmu "Dead Calm" tumači lik Rae Ingram, pored Sema Nila i Bilija Zejna. Glumica je dobila svoje prve kritike, koje su bile pozitivne.

Sledeće godine sa Tomom Kruzom igra u filmu "Days of Thunder", zatim u filmu "Billy Bathgate" za koji dobija svoju prvu nominaciju za Zlatni Globus, a 1992. u Ron Hauardovom "Far and Away", pa 1995. u blokbasteru "Batman Forever".

Ipak, nije samo uspehom u poslu punila medije. Oko njenog privatnog života se takođe digla prašina u javnosti. O njenom braku sa Tomom Kruzom se i dalje piše. Posebnu draž čitavoj toj priči dala je sajentologija, čiji je Tom najverniji sledbenik.

Nikol je prvi put je ostala trudna nakon što se udala za Toma Kruza 1990. godine, ali trudnoća je bila vanmaterična. Zato se holivudski par neizmerno radovao devojčici koja je u naručje glumice stavljena čim se rodila 1992. godine.

- Čim sam pogledala u njene oči rodila se ta neka luda ljubav. Otvorila sam vrata srca za koja nisam ni znala da postoje -  govorila je glumica.

Tom je pričao da je prve noći koju je Izabela provela kod njih jedva spavao jer je stalno proveravao da li beba diše.

Ali, 22 godine kasnije, njihova priča i odnos potpuno su drugačiji.

Bela nije pozvala na venčanje ni Toma ni Nikol.

Izabela se početkom oktorbra ove godine udala za Maksa Parkera s kojim je u vezi bila manje od godine. Mladenci su se venčali u Londonu, a navodno su hteli venčanje bez pompe i u društvu samo bliskih prijatelja.

Stranim medijima ta vest je postala zanimljivija pošto se saznalo da svadbi nisu prisustvovali ni Tom ni Nikol. Ali, ne samo da nisu bili gosti, već ih Bela navodno nije ni pozvala.

Kako piše "Dejli Mejl", njihov odnos veoma zahladnio, pa se Bela i Nikol nisu čule godinama. Izabela se češće čuje sa Tomovom trećom suprugom Kejti Holms kojom je i danas bliska.

Tom i Nikol nemaju blizak odnos ni sa sinom Konorom kojeg su usvojili 1995. godine kad je imao samo četiri meseca.

Dok su oni snimali filmove, deca su kao mala tri godine provela u iznajmljenoj kući u Engleskoj. Iako su živeli u luksuzu, Nikol je često isticala da se trudi da ih ne razmazi.

Par nije krio da želi i biološko dete i veću porodicu. Glumica je uspela opet da zatrudni 1998. godine, ali imala je pobačaj. Ubrzo pošto su snimili "Širom zatvorenih očiju", Tom Kruz i Nikol Kidman su se razišli.

Nikol se iz Los Anđelesa preselila u Njujork i odlučila da deli starateljstvo sa Tomom.

Dok je ona radila, Tom je decu vodio u sajentološku crkvu i u kampove, pa je glumica s njima provodila vrlo malo vremena. Upravo se sajentologija često navodila kao krivac za razvod holivudskog para, i za odvojenost Nikol od dece. Navodno, sajentolozi su tvrdili da je Nikol osoba koja će narušiti njihovo duhovno blagostanje.

Od 2005. godine, Izabela i Konor živeli su u pobožnim krugovima i u zatvorenoj porodici. U njihovu kuću, koji su delili s ocem Tomom u Los Anđelesu, nije smeo da uđe niko ko nije bio sajentolog. Međuim, ti krugovi su demantovali te navode.

Nikol se ponovo udala 2006. godine, za muzičara Kita Urbana. Njeni prioriteti tada su se promenili. Jednom prilikom je čak i priznala da se za njega udala iako ga nije dobro poznavala jer je bila očajna u želji da ima više dece.

Inače, Nikol je bila u vezi sa Robijem Vilijamsom, Edrijenom Brodijem, Lenijem Krevicom.

Komentari (0)

Loading
Bojan Guliver/Getty Images