Modna industrija više nije ekskluzivni klub: Sindi Kraford i Tajra Benks podržavaju Kendal i Điđi

Modna industrija više nije ekskluzivni klub: Sindi Kraford i Tajra Benks podržavaju Kendal i Điđi

Autor: | 30/06/2016

0


Nakon oštrih kritika supermodela Rebeke Romijn i Stefani Sejmur na račun Kendal Džener i Điđi Hadid, i oupšte savremenog poimanja modelinga, o čitavoj stvari odlučile su da progovore još dve dive iz sveta mode - Sindi Kraford i Tajra Benks.

One su rekle šta misle o fenomenu čije su predvodnice upravo Kendal i Điđi koje su neverovatno velikim brojem reklamnih kampanja, naslovnica magazina i revija zauzele sam vrh u svetu modelinga.

Ne razumem zašto se raspravlja o ovome. Po mom mišljenju, kada se nečije ime pročuje u modnom svetu i drugi ljudi ga prihvate, to znači da ste vi supermodel. Ne pravim razliku između današnjih i nekadašnjih supermodela. Mislim da su društvene mreže odličan alat za nove generacije koje upravo tu mogu da se promovišu i izraze sebe. Uostalom, ovo je sasvim drugo vreme nego kada sam ja počinjala. Nas su otkrivali agenti, a današnje devojke put pronalaze putem Instagrama - kaže Sindi Kraford.

Tajra Benks je podsetila da su se modna industrija i shvatanje mode i modelinga veoma promenile u poslednjih nekoliko decenija.

- Modna industrija nije više eksluzivni klub u kome samo nekoliko modela može da pristupi. Svi mogu da budu modeli! Ako imate profil na društvenoj mreži, možete pozirati i objaviti fotografiju, izgraditi mrežu pratilaca, i zaraditi brdo novca, dok se maksimalno zabavljate.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images