Ovako se Bijonse bori s neželjenim kilogramima

Ovako se Bijonse bori s neželjenim kilogramima

Autor: | 02/07/2016

0


Da bi došla u top formu za napornu turneju, jedna od najpopularnijih pevačica na svetu, Bijonse, angažovala je privatnog trenera Marka Borgesa, koji je za časopis "Glamour" otkrio režim treninga pop dive.

Prema njegovim rečima, svako ko primenjuje ovaj režim tri puta nedeljno, kroz šest nedelja će izgledati jednako ili barem približno dobro kao i pevačica.

Evo šta Bijonse radi: ona obožava boks i vežbe s posebnim konopcima, koji imaju i funkciju tegova, kako bi povećala izdržljivost. Osim toga, puno trči sprintove. Nakon minut sprinta slede dva minuta brzog hodanja, i tako pola sata.

- Sprintovi su idealni za snagu i eksplozivnost što je Bijonse neophodno da bi se kretala po pozornici - rekao je Borges.

Bijonse jača mišiće na rukama vežbama sa čeličnim, zvonastim tegom (takozvani kettlebell), a noge ponavljanjem penjanja na stepenicu pri čemu prvo radi jednu, a zatim drugu nogu.

Nakon vežbe pevačica se prvo dobro istegne, a zatim popije proteinski smuti na bazi graška, bademovog mleka, smrznutog voća i spanaća što, kaže Mark, pomaže za oporavak mišića.

Bijonse je još davno priznala da se ceo život bori s kilogramima i neprestano menja režime ishrane i vežbe, ali sad tvrdi da ju je Borges doveo u formu te da se nikad nije tako dobro osećala.

Borgesove metode su i ona i suprug Džej Zi prihvatili još pre tri godine.

- U mom rodnom gradu najomiljenija hrana su pržena piletina, takosi, roštilj, burgeri i slično. Nakon što sam se porodila, shvatila sam da želim da ponoo imam kontrolu nad svojim telom i zdravljem. Osim toga, želela sam da budem uzor svom detetu - rekla je pevačica koja je odrasla u Teksasu i promenila način ishrane nakon što je shvatila koliko joj utiče na zdravlje.

Mark Borges je prošle godine izdao knjigu kojom propagira 22-dnevnu dijetu koja u tom periodu ne dozvoljava konzumaciju mesa, jaja, mlečnih proizvoda, alkohola i prerađene hrane. Toliko, kako on smatra, telu treba da stekne nove navike u ishrani.

Ovu 22-dnevnu dijetu povremeno praktikuje i Dženifer Lopez, a obuhvata pet osnovnih pravila:

- birajte sveže a ne obrađeno

- jedite tri suvisla obroka dnevno

- neka ishrana sadrži do 80 odsto ugljenih hidrata, deset odsto masnoća i deset odsto belančevina

- svakodnevno vežbajte po 30 minuta

- konzumirajte dovoljno vode.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: bijonse