Devojka princa Harija otvara Egzit

Devojka princa Harija otvara Egzit

Autor: | 07/07/2016

0


Festival „Egzit” počinje večeras na Petrovaradinskoj tvrđavi, a ovogodišnje izdanje nadaleko čuvene novosadske manifestacije, koje se ovoga puta održava pod sloganom „Magija”, uveličaće muzičke zvezde: Eli Golding, Viz Kalifa, Džordž Klinton, Dejvid Geta, sastavi „Prodidži”, „Basti”…

Na dvadesetak bina, do nedelje nastupiće oko 700 izvođača iz zemlje i inostranstva, a posetioci dolaze iz 60 zemalja sveta, od Evrope, preko Amerike ili Meksika, do Japana i Kine.

Eli Golding nova devojka britanskog princa Harija prva je zvezda prve večeri Egziza 2016. godine.

Program prve večeri, na najvećoj i najpopularnijoj sceni na Petrovaradinskoj tvrđavi – Glavnoj bini, obeležiće nastupi sastava „Roud kil soda”, „Repetitor”, di-džejeva Hajpa, Sab Ziroa, Mis Dajnamajt, ali i britanskog dua „Sigma”.

Oko 22 sata na sceni će se pojaviti londonska indi-rok atrakcija sastav „Basti”, koji je popularnost stekao debi albumom „Bad Blood”, ali apsolutna zvezda otvaranja „Egzita” jeste engleska pevačica Eli Golding.

Posle nastupa na čuvenim svetskim festivalima, kakvi su „Koačela” ili „Glastonberi”, pevačica, koja može da se podiči multiplatinastim tiražima svojih izdanja, praćena vatrometom, pokloniće se u ponoć i ovdašnjim obožavaocima.

Goldingova se proslavila singlom „Under the Sheets” 2009, a već naredne godine izašao je njen hvaljen debi album „Lights”. Uspehe niže i sa drugom pločom „Halcyon”, kao i sa hitovima sa Kalvinom Harisom – „I Need Your Love” i „Outside”, koji će se noćas oriti Glavnom binom.

Dens arenu će večeras okupirati slavni di-džejevi, kakvi su Džejms Zabiela, Solomun i Dimitri Vegas i Lajk Majk, a prava poslastica za ljubitelje elektronske muzike sa ovih prostora biće okupljanje kultnog beogradskog di-džej sastava iz devedesetih „Tinejdž tehno panks”.

Trojka u sastavu Marko Nastić, Miloš Pavlović i Dejan Milićević zatvoriće, praćena specijalnim scenskim efektima, plesačicama s Ibice i maskiranim akrobatama, žurku prve večeri na najvećem plesnom podijumu na Balkanu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Splash
Tagovi: egzit Exit

Pročitajte još