Zvezde koje su priznale da pate od manične depresije

Zvezde koje su priznale da pate od manične depresije

Autor: | 10/07/2016

0


Iako slavne osobe retko pričaju o svom zdravstvenom stanju, neke su uprkos bolesti spremni da o tome javno progovore, kao što je primer ovo troje glumaca kada se radi o bipolarnom poremećaju.

Bipolarni poremećaj karakteriše naizmenična razdoblja maničnog, depresivnog i normalnog raspoloženja, a smenjuju se od nekoliko nedelja do nekoliko meseci.

Ketrin Zita-Džons

Slavna glumica javno je priznala da se bori s bipolarnim poremećajem 2012. godine. U jednom intervjuu izjavila je kako je suočavanje s ovom bolešću posebno teško kada je neko poznata osoba koja se nalazi izložena konstantnim kritikama, te kada je nemoguće pobeći od mišljenja drugih.

- Najpametnija stvar koju sam uradila za sebe jeste to što sa prestala da idem na internet, jer sam osoba koja ume da primećujem samo negativne stvari.

Zita-Džons se nada se kako će njena otvorenost o ovom problemu pomoći drugim ljudima da shvate kako se poremećaj može pobediti.


Demi Lovato

Popularna pevačica kaže da joj je dijagnoza pomogla jer je napokon znala šta nije u redu i shvatila je zašto se samopovređivala tokom tinedžerskog doba.

Lovato je izjavila da je život s bipolarnim poremećajem moguć, ali treba biti strpljiv. Kaže kako nije lako svaki dan biti pozitivan, ali da mora da pozitivno razmišlja kako bi ostala zdrava.

Žan Klod Van Dam

Velika zvezda akcionog filma tokom devedesetih je živeo "punim plućima", brakovi su mu propadali i bio je zavisnik od kokaina.

Kasnije se prijavio u kliniku za odvikavanje gde mu je dijagnostikovan bipolarni poremećaj. U jednom intervjuu je izjavio kako kod ljudi s bipolarnim poremećajem postoji veći rizik za zloupotrebu droga.

- Osobe koje konzumiraju teške droge lako je osuditi, ali one često pate od teških psihičkih poremećaja.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: holivud