Tri stvari zabranjene u "Diznijevim" filmovima

Tri stvari zabranjene u "Diznijevim" filmovima

Autor: | 18/08/2016

0

Reditelj filma Pete's Dragon Dejvid Loveri otkriva da se, među mnogim stvarima na koje kompanija "Dizni" čvrstim ugovorima obavezuje svoje umetnike, kriju i tri "apsolutne zabrane" koje važe za sve animirane filmove.

Loveri, koji je i scenarista filma o usamljenom desetogodišnjaku koji u šumi živi sa zmajem Eliotom, ističe da u njegovom ugovoru piše da je u "Diznijevim" filmovima zabranjeno pušenje, odsecanje glave i "smrt nabijanjem na oštar predmet".

- To su tri stvari koje ne smete da radite u 'Diznijevim' filmovima. U ugovoru su bukvalno te reči navedene u spisku stvari koje su zabranjene - otkriva Loveri.

"Dizni" je prošle godine objavio da će iskoreniti pušenje iz svih svojih filmova koji imaju oznaku za roditeljsku kontrolu G, PG i PG13, uključujući i one iza kojih stoje "Marvel", "Piksar" i "Lukas films".

Kako se navodi, pušenje će biti dozvoljeno samo u posebnim okolnostima, odnosno kada je prikazano kao loša stvar ili kada se prikazuje istorijska ličnost kojoj je ta navika jedna od poznatijih karakteristika.

Što se tiče smrti izazvane nabijanjem na oštar predmet, zabranjeno je još 1989. godine, nakon reakcija na brutalnu pogibiju veštice Ursule u "Maloj sireni".

Odsecanja glave pamtimo u "Alisi", ali nije poznato od kada datira ta zabrana.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs facebook/Disney
Tagovi: dizni kultura