Lina Morgana, pevačica kojoj je Lejdi Gaga "ukrala" identitet

Lina Morgana, pevačica kojoj je Lejdi Gaga "ukrala" identitet

Autor: | 27/08/2016

0

Iako bi mnogi pomislili da je celokupni muzički stil Lejdi Gage do te mere ekscentričan pa samim tim i orginalan, čini se da ipak nije tako.

Naime, ni Lejdi Gaga nije odolela da ne ukrade pokoju tuđu ideju, a ako se u priču uvede i pokojna pevačica Lina Morgana, čini se da je Gaga ukrala više od ideje.

Naime Lina Morgana je bila ćerka ruskih imigranata u Americi i htela je da postane pevačica. Na tom putu je upoznala Lejdi Gagu.

Lina je bila pevačica u usponu. Stefani Germanotu, kasnije poznatu kao Lejdi Gagu je upoznala preko producenta Roba Fusarija koji ih je spojio. Lina je pevala pesme koje je Gaga pisala za nju i potpisala je ugovor sa "Sonijem" u 17. godini. Njih dve su zajedno napravile dvadesetak pesama.

Plan je bio da mlada brineta koja je emigirirala s majkom u Ameriku postane zvezda, a da Gaga bude njen prateći vokal i da nastavi da joj piše pesme.

Na žalost, Lina Morgana je patila od ozbiljne depresije. Godine 2008. u 19. godini je skočila sa krova "Staten Island" hotela. Ubila se.

Lina Morgana

Njena majka Jana je kasnije optužila Gagu da je ukrala "mračnu stranu" i stil njene ćerke i da je posle njene smrti to unovčila. I zaista, kada pogledate Linine fotografije, prepoznaćete sve ono što Gagu karakteriše - ekscentrične i mračne stajlinge.

- Radim ovo jer želim da njen duh održim živim. Lejdi Gaga je ukrala Lininu dušu, a ja želim da ona bude slobodna. Svaka druga reč koju koristi je Linina. Priča o tome da je imala mračan i tragičan život, ali imala je sve što je želela. Išla je u istu školu kao Niki Hilton, roditelji su joj bili bogati. Lina jeste imala težak život, i često je o njemu pričala - rekla je Linina majka Jana.

Samo mesec dana posle Linine smrti Stefani Germanota je postala Lejdi Gaga. Linin bivši dečko Tajler Švab je izjavio.

- Imala je isti stil, isti izgled, muziku, glas, pravila je iste pokrete vilice...način na koji su se izražavale. Ja sam bio u fazonu: "Da li je to Lina?" Bilo je tako šokantano, kao da sam video duha.

Pojavile su se i brojne teorije zavere, koje tvrde da je Lina ubijena. Ako proverite i sami ćete se uveriti da ne postoji Vikipedija strana sa njenim imenom, a da su brojni članci koji imaju veze sa njenim samoubistvom izbrisani s interneta. To je dodatno dodalo ulje na vatru.

Gaga se nikada nije oglašavala ovim povodom, i ostala je nema na tvrdnje da za kompletan uspeh može da se zahvali mrtvoj prijateljici.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images, linamorgana.com
Tagovi: lejdi gaga