MTV: Bijonse osvojila osam nagrada  (video)

MTV: Bijonse osvojila osam nagrada (video)

Autor: | 29/08/2016

0

Američka pevačica Bijose osvojila je osam MTV nagrada, uključujući i nagradu za video godine, čime je, kao ocenjuju mediji, potvrdila dominaciju na muzičkoj sceni.

Ona je na dodeli u Medison skver gardenu u Njujorku odrzala i mini-koncert, izvodeći pet pesama sa aktuelnog albuma "Lemonade".

Dobila je i nagradu za video godine za pesmu Formation, za koju se smatra da je njena politički najangažovanija pesma i u kojoj je izrazila solidarnost sa pokretom Black Lives Matter, prenosi Rojters.

Pevačica se pojavila na crvenom tepihu u pratnji majki trojice Afro-amerikanaca koje su u predhodne dve godine ubili SAD policajci. Svečanu priliku je iskoristio i Kanje Vest, koji je česta tema MTV vesti, koji je u imrovizovanom govoru pomenuo problem siromaštva, nasilje u crnačkim naseljima kao i sukob sa Tejlor Svift.

Među dobitnicima nagrada su i Rijana i Kelvin Haris. Mnogi od najvećih imena pop muzike, uključujući Džastina Bibera, britanku Adel i Tejlor Svift, nisu prisustvovali jučerašnjoj svečanosti.

Legendarni britanski muzičar Dejvid Bouvi, koji je preminuo 10. janura, bio je posthumno nominovan u četiri kategorije, a osvojio je nagradu za umetničku režiju video klipa Black Star sa istoimenog i poslednjeg albuma.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP guliver/cover images