Kraljica Elizabeta proterala beli luk iz Bakingemske palate

Kraljica Elizabeta proterala beli luk iz Bakingemske palate

Autor: | 22/09/2016

0

Britanska kraljica Elizabeta Druga ne podnosi beli luk, a odbojnost prema jednom od najrasprostranjenijih sastojaka u svim kuhinjama sveta je toliko velika da je ta namirnica praktično zabranjena u njenom domu.

- Nijedno jelo sa belim lukom ne sme da se spremi u Bakingamskoj palati - kaže bivši šef kraljičine kuhinje Džon Higins.

On objašnjava da upravo po tome možete da utvrdite da li je neki recept autentično kraljevski, jer ako jeste u njemu neće biti ni traga belom luku.

Kraljičin bivši lični kuvar Daren Mek Grejdi  objasnio  je da je pravilo takozvanog "niskog nivoa ugljenih hidrata" sastavni deo dijete koju kraljica primenjuje. Postoji tu i još jedno strogo pravilo: kada prave sendviče za kraljicu korica hleba uvek mora da bude odstranjena.

Od poslastica kraljica najviše jede jede čokoladu, posebno čokoladnu biskvit tortu, čokoladni mus i tortu filovanu čokoladom.

U njenu omiljenu hranu takođe spada voće kao što su mango, jagode i breskve, naročito one koje se uzgajaju u okviru Vindzor zamka. Takođe, kraljica nije protivnik alkohola a njeno omiljeno piće pred spavanje je džin ili "Dubonnet", slatko aromatizovano vino.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images

Pročitajte još

Najnovije vesti