Čuvena pesma Džordža Majka "Freedom" 26 godina kasnije okupila novu elitu modnih pista (video)

Čuvena pesma Džordža Majka "Freedom" 26 godina kasnije okupila novu elitu modnih pista (video)

Autor: | 29/09/2016

0

U oktobru ove godine biće 26 godina kako je Džordž Majkl objavio spot za pesmu "Freedom" koji je po mnogo čemu obeležio istoriju moderne muzike.

Budući da je, u skladu sa svojom slavom, neprestano bio izložen "oku" fotoaparata i kamera, spot je bio i odgovor Džordža Majkla na taj pristisak, koji je u to vreme otvoreno govorio da više nikada ne bi voleo da stane pred kamere.

Zato se Džordž odlučio na revolucionarni korak, pa su se u spotu za pesmu o slobodi, što je tumačeno na razne načine - između ostalog i na to da je pesma zapravo njegovo priznanje da je gej - pojavile apsolutne vladarke modnih pista tog vremena, prvi supermodeli - Naomi Kempbel, Linda Evanđelista, Sindi Kraford, Tatjana Patic i Kristi Tarlington. Čuvena petorka đuska i otvara usta na rime te sjajne pesme, u crno-belom spotu koji je maestralno režirao Dejvid Finčer, dok je za stajling bila zadužena Kamila Nikerson.

Povodom jubileja, u modernoj verziji te pesme, nedavno su na Nedelji mode u Njujorku, glavne uloge u spotu ponovo podeljenje, pa su uz taktove čuvenog hita igrale i pevale supermodeli današnjice: Adrijana Lima, Džoan Smols, Ana Ivers, Irina Šajk i Tejlor Hil, odevene u modele iz prolećnih kolekcija.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: Džordž Majkl

Pročitajte još

Najnovije vesti