"Bilbord" je rekao svoje: Madona je žena godine

"Bilbord" je rekao svoje: Madona je žena godine

Autor: | 15/10/2016

0

Kada ove zime bude održana svečana dodela "Bilbordovih" nagrada za najuticajnije žene u muzici, 11. po redu, njeno veličanstvo, kraljica popa Madona, biće jedna od dobitnica.

U godini u kojoj je premašila sopstveni rekord kao umetnica koja je ostvarila najveću godišnju zaradu na blagajnama tokom turneje, Madona će primiti "Bilbordovu" nagradu "Žena godine".

- Madona spada među onu manjinu super-umetnika čiji su uticaj i karijera prevazišle muziku samu. Svojom kreativnom vizijom, beskompromisnim inovacijama, i posvećenošću filantropskim ciljevima, ona je inspiracija stotinama miliona ljudi širom planete. Ona je važna feministkinja na vrhu, neponovljiva umetnica koja svoj uticaj koristi da promeni način dijaloga o ženama, seksualnosti i jednakim pravima - kaže Dženis Min, predsednica  The Hollywood Reporter-Billboard Media Group.

Od svog odavanja pošte preminulom Prinsu, zajedno sa Stivijem Vonderom, na doleli "Blbordovih" muzičkih nagrada za 2016. do neizbrisivog političkog komentara na MetGala povodom predsedničkih izbora u Americi, Madona je ostala konstantna sila u pop kulturi i izvor kulturnog dijaloga tokom godine na izmaku.

Njena ovogodišnja turneja "Rebel Heart" učvrstila je njen status jedne od najvećih koncertnih zvezda svih vremena. Madona je prodala više od milion karata i turneju završila sa zaradom od 170 miliona dolara. To je čini zvezdom sa najvećom ukupnom zaradom prema dosadašnjoj statistici "Bilborda", koja se vodi od 1990. godine, jer je Madona na koncertima do sada ukupno zaradila milijardu i 310 miliona dolara.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: madona