Policija pronašla ilegalne radnike na Stingovom imanju u Italiji

Policija pronašla ilegalne radnike na Stingovom imanju u Italiji

Autor: | 15/10/2016

0

Čuveni britanski kantautor Sting kaže da je "tužan i potresen" zbog izveštaja da su na njegovom luksuznom imanju u Italiji otkriveni ilegalni imigranti.

Imanje na kojem se, na 350 hektara, uzgajaju masline, grožde i ostalo voće, pretražila je policija u okviru potrage za ilegalnim imigrantima koji su tamo radili.

Kako piše britanski "Guardian", na Stingovom imanju su otkriveni radnici koji nemaju dozvole za rad i koje je regrutovala mafija, koja je preko svoje kompanije zapošljavala ljude na raznim imanjima u Toskani, uključujući i Stingovo.

Italijansko tužilaštvo, piše "Daily Telegraph", smatra da vlasnici imanja nisu znali da su radnici koje su unajmili ilegalno ušli u tu zemlju.

Sting je tim povodom rekao da je tužan i potresen saznanjem da neke kompanije krše zakone angažovanjem ilegalnih radnika.

- Nadam se da će policija uzeti stvar u svoje ruke i privesti odgovorne pravdi. Iako pomenuta kompanija nema nikakve veze sa našim poslovanjem, ipak se moje ime pojavilo u italijanskoj štampi, pa će to verovatno osvetliti neprihvatljive pojave u indusriji vina - kaže Sting.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: sting

Pročitajte još