Konačno u fokusu zbog glume, a ne zbog skandala: Džad Lou je mladi papa

Konačno u fokusu zbog glume, a ne zbog skandala: Džad Lou je mladi papa

Autor: | 24/10/2016

0

Do sada je u žiži javnosti najčešće bio zbog ljubavnih skandala, vanbračne dece, poroka, ali se stvari polako menjaju kada je u pitanju 43-godišnji britanski glumac Džad Lou.

Najnovija glavna uloga u novoj seriji italijanskog filmskog majstora Paola Sorentina "Mladi papa", Džadu je došla kao poručena. Svetski mediji već bruje o tome da je samo Sorentino mogao da ulogu pape nameni poročnom ženskarošu kakav je Džad.

Vatikan, politika i prvi američki papa Pije XIII tema su nove serije "Mladi papa" oko koje se podiglo mnogo prašine nakon svetske premijere u Veneciji. Kritika je oduševljena, ali i Vatikan, čije su novine nahvalile seriju.

Džad Lou je napokon u fokusu zbog glume, a ne zbog privatnog života, a nakon svih privatnih nevolja poslednjih godina, glumac je odlučio da kaže nekoliko reči o ulozi koja ga je naterala da preispita svoj stil života.

- Za svoje 43 godine bio sam mnogo puta u krizi. Zbog čega? Zbog svega! - priznao je Džad u svom poslednjem intervjuu za britanski "Telegraph".

U uvodnoj sceni serije Džad se pojavljuje se kao od majke rođen.

- Zar to nije divno? Svi smo isti bez odeće. Samo uniforma koju kasnije stavlja na sebe demonstrira njegovu moć. Moj papa ne puši "travu" i ne voli mlade dečake. U suštini, vrlo je konzervativan, oprezan, homofobičan, protivnik je razvoda i abortusa, i suočava se s vlastitom krizom vere - objašnjava glumac, dodavši da je, kao i papa kog glumi, često bio neshvaćen.

Sa Sijenom Miler

Nakon što se probio na glumačkoj sceni 1994, zaljubio se u Sedi Frost, oženio je tri godine kasnije i u braku dobio troje dece. Razveli su se 2003, a tome je jednim delom kumovala i njegova afera s koleginicom Sijenom Miler, ali i ta veza je okončana zbog njegove afere, ovog puta sa dadiljom njegove dece. Da priča bude zanimljivija, detalji iz njegovog privatnog života pojavljivali su se u javnosti zahvaljujući tome što je njegov telefon prisluškivao jedan britanski dnevni list koji je, na sreću, propao 2011. godine. Dva puta je bio nominovan za Oskara, snimio je odlične filmove, dokazao se i u pozorištu, ali njegova reputacija uvek je nadmašila njegovo glumačko umeće.

- Kad se jednog dana povučem i kažem zbogom glumi, jedino čemu se nadam jeste da neću ostati zapamćen samo po medijskim skandalima - kaže Džad koji se poslednjih godinu dana smirio u vezi sa psihološkinjom Filipom Koan.

- Ovog puta su nam novinari dali mira. Napokon sam napravio neki balans između svog privatnog i profesionalnog života. Sad mogu da zarađujem bez toga da mediji zabavljaju javnost detaljima moje intime - priznaje Džad.

Na Sorentina gleda kao na filmskog boga.

- Glumiti u Sorentinovim projektima je najveća čast za nas glumce. Tako da se nisam dvoumio. U njega verujem. U boga ne verujem. Nisam religiozan čovek. Jednom sam bio ozbiljno "zagrejan" za budizam i to je moj jedini značajnini dodir s religijom. Krize su me pratile kroz život, danas sam zadovoljan čovek. Mogu mirno da spavam.

Da bi shvatio neke stvari o sebi i pobedio depresiju, često je posećivao psihijatra.

- Nakon "Brexita" nisam mogao da se oduprem depresiji. To me je potpuno dotuklo. Nisam veliki patriota, ali sam uvek bio ponosan što sam Britanac. Tužan sam zbog svega što se dogodilo, želim da živim u ujedinjenom svetu, a ne izolovanom. Kada deca porastu, možda se preselim na neko drugo mesto. Možda na selo. Dosta mi je Londona - iskren je Džad.

Kad pogleda iza sebe, ne žali ni za čim.

- Ponosan sam na sve svoje uloge. Dobro, ne baš na sve, ali na većinu njih. Posao koji radim omogućio mi je ono o čemu neki samo sanjaju. Naravno da ovaj život nosi i svoj danak, ali ne možeš imati sve. Dosad sam živeo veoma ugodan život. Više od toga nisam ni želeo - zaključio je.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: džad lou