Tejlor Svift sentimentalna: Pre 10 godina izašao je moj prvi album

Tejlor Svift sentimentalna: Pre 10 godina izašao je moj prvi album

Autor: | 24/10/2016

0

Tejlor Svift je jedna od najplaćenijih zvezda današnjice bez obzira što je na sceni manje od legendi poput Madone ili Dženifer Lopez. Ipak, njenih 10. godina od izlaska prvog albuma, donele su joj svetsku popularnost i to ne samo muzičku...

Tejlor je odrasla u Vajomisingu, u Pensilvaniji, a sa četrnaest godina se preselila u Nešvil, u Tenesiju, da bi se bavila kantri muzikom.

Potpisala je ugovor sa nezavisnom izdavačkom kućom „Big Machine Records“ i postala najmlađi tekstopisac koju je izdavačka kuća „Sony/ATV Music“ ikada zaposlila.

Objava debi albuma nazvanog po njoj 2006. godine ju je pretvorila u zvezdu kantri muzike. Zahvaljujući trećem singlu, „Our Song“, postala je najmlađa osoba koja je sama napisala i otpevala pesmu koja je bila na prvom mestu kantri top-liste. Nominovana je za nagradu Gremi za najboljeg novog umetnika 2008.

Danas se iz tih razloga Tejlor oseća pomalo sentimentalno te je uz jednu staru fotografiju sa počeka karijere napisala:

- Pre 10. godina izašao je moj prvi album. Ne mogu dovoljno da vam zahvalim svima na današnji dan, jer, kad pogledam u nazad i shvatim koliko smo se dobro zabavljali i koliko ste me ohrabrivali da se menjam i napredujem. Ovo je bila velika avantura drugari. Hvala vam beskrajno na svemu!

A photo posted by Taylor Swift (@taylorswift) on Oct 24, 2016 at 12:43pm PDT

Tejlor je inače poznata po pesmama koje govore o njenim tinejdžerskim danima. Za svoje tekstove dobila je nagradu od Udruženje tekstopisaca Nešvila i Kuće slavnih tekstopisaca.

Za ovih 10. godina dobila je sedam Gremija, dvanaest Bilbordovih muzičkih nagrada, jedanaest Američkih muzičkih nagrada, sedam nagrada Udruženja kantri muzike i šest nagrada Akademije kantri muzike!

Prodala je više od 26 miliona albuma, a njene pesme su skinute sa interneta 75 miliona puta širom sveta. „Forbs“ procenjuje da je zaradila preko 220 miliona dolara.

Tejlor je trenutno sama, jer se razišla sa Tomom Hidlstonom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: tejlor svift