Kopiraju Viktoriju: Tužba protiv Bruna Marsa zbog navodnog plagijata (video)

Kopiraju Viktoriju: Tužba protiv Bruna Marsa zbog navodnog plagijata (video)

Autor: | 30/10/2016

0

Fank bend "Collage" optužio je Marka Ronsona i Bruna Marsa za plagijat, a u pitanju je, to nikoga nije iznenadilo, planeterni hit "Uptown Funk".

"Collage" je bio aktivan osamdesetih godina prošlog veka, a bend ne odlikuje preterano bogata ni uspešna diskografija: snimili su tri albuma, od kojih se nijedan nije našao na top listama, i izbacili četiri singla, od kojih se samo jedan našao na top listama i to na poziciji 46.

Sporni delovi za koje tvrde da su uzeti za pesmu "Uptown Funk" mogu se čuti, navodno, u njihovoj pesmi "Young Girls" sa njihovog drugog albuma "Get In Touch".

Tužba između ostalog navodi da su "glavni instrumentalni delovi i teme 'Uptown Funk' namerno i jasno kopirani iz pesme 'Young Girls', uključujući i gitarske rifove, bas, ritam, strukturu, krešendo truba i sintisajzera".

Mark Ronson i Bruno Mars su u nekoliko navrata napominjali da je na njih uticao elektro-funk i soul zvuk ranih osamdesetih iz Mineapolisa.

Zanimljivo je da je, pre pomenutog benda, naša pevačica Snežana Mišković Viktorija primetila da u pesmi "Uptown Funk" ima nekih delova za koje je posumnjala da su "pozajmljeni", ali iz njene pesme "Ulice mračne nisu za devojke".

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images

Pročitajte još