Sramoćenje žena mora da prestane: Dženifer Aniston poziva na bojkot tabloida

Sramoćenje žena mora da prestane: Dženifer Aniston poziva na bojkot tabloida

Autor: | 02/12/2016

0


- Objektivizacija i pogledi kojima izlažemo žene apsurdni su i uznemirujući - rekla je Dženifer Aniston gostujući u tok šouu Elen Dedženeris.

Nepravedan način na koji mediji, a pre svega tabloidi i razna žuta štampa, tretiraju žene pitanje je kojim se Dženifer Aniston nedavno pozabavila u otvorenom pismu objavljenom u "Huffington Postu".

Zaljubljen do ušiju: Džastin Teru otkrio tajnu srećnog braka sa Dženifer

- Samo da se zna, nisam trudna. Ali ono što jesam, jesam sita. Sita pogleda ispod lupe i body shaminga koji se događaju pod izgovorom da je u pitanju "novinarstvo" - rekla je Dženifer optužujući tabloide za objektivizaciju kojoj su žene izložene.

Da se sa takvom situacijom neće tako lako pomiriti, Dženifer je ponovila i u pomenutom gostovanju kod Elen Dedženeris.

Dženifer Aniston ima poruku za Breda Pita: Stigla te je karma!

- To pismo sam prvenstveno napisala ne bih li izbacila negativnu energiju, a tek naknadno sam odlučila i da ga objavim. To se dogodilo nedugo nakon što sam se sa suprugom (glumcem Džastinom Teruom, op. ur.) vratila s odmora. Sam naš povratak bio je dovoljan da nas na aerodromu dočeka vojska fotografa. Upitala sam ih: "Da li je to Kim Kardašijan u blizini ili šta?". Naravno, smejala sam se toj svojoj šali.

Međutim, već sledećeg dana joj se taj smeh pretvorio u kiseo osmeh.

Dženifer Aniston sve šokirala: Odbila da preuzme pepeo svoje pokojne majke

- Idućeg dana na internetu je osvanula fotografija mog stomaka, ko zna koja po redu za ovih deset godina koliko sam pod "lupom javnosti". Taj krug na mom stomaku i strelica koja pokazuje na njega - vidljivo iznervirana Dženifer je prepričala trenutak u kom joj je postalo jasno da više ne može da ćuti.

Zbog svega Dženifer je pozvala je na bojkot tabloida jer u tome vidi jedini način da se kultura sramoćenja i prozivanja žena na račun fizičkog izgleda prekine.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images

Pročitajte još