Još jedan spektakl se snima u Dubrovniku: Leonardo Dikaprio producira novog "Robina Huda"

Još jedan spektakl se snima u Dubrovniku: Leonardo Dikaprio producira novog "Robina Huda"

Autor: | 12/12/2016

0

Film "Robin Hud", u produkciji glumca Leonarda Dikaprija i pod okriljem holivudskog studija "Lionsgate", biće sniman od kraja februara sledeće godine u Dubrovniku.

U gradu na jadranskoj obali uveliko se postavljaju kulise za film "Robin Hood: Origins", a u toku su i radovi na scenografiji.

Dubrovnik će dočarati srednjevekovni grad Notingem, a snimanje će se odvijati na Stradunu, kod Katedrale, u podnožju tvrđave Minčeta, koja je simbol grada.

Leonardo Dikaprio se novim dokumentarcem bori protiv globalnog otopljavanja (video)

U Dubrovnik bi za dva meseca trebalo da stignu dvojica oskarovaca. Pored Dikaprija, ovogodišnjeg laureata pozlaćene statuete Američke filmske akademije za glavnu ulogu u filmu "Povratnik" Alehandra Gonzalesa Injaritua, među glumcima koji će se šetati Dubrovnikom biće i Džejmi Foks, kojem je pripala uloga Litl Džona, a Oskarom je ovenčan za tumačenje čuvenog muzičara Reja Čarlsa u drami "Rej".

Taron Edžerton

Izvršni producent filma o kralju lopova je glumac Leonardo Dikaprio, a prema saznanjima holivudske štampe Robina Huda igraće Taron Edžerton, poznat po ulogama u filmovima "Legenda" i "Kingsmen: Tajna služba", uloga Marion pripala je Irkinji Iv Hevson koja je igrala u TV seriji "Hirurg" i u trileru "Most špijuna" Stivena Spilberga, dok će film režirati Oto Baturst.

"Titanik" bez Lea i Kejt? Da, to je bio plan

Dubrovnik je već ranije poslužio za snimanje nekoliko velikih američkih projekata, od kojih je posebno poznata popularna TV serija "Igra prestola", ali i osma epizoda čuvenog filmskog serijala "Ratovi zvezda", koji će tek biti prikazivan u bioskopima.

Vrednost produkcije filma o Robinu Hudu još nije poznata, ali se procenjuje da je reč o projektu vrednom 90 miliona dolara.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images