Borba protiv opake bolesti: Humani princ Hari se javno testirao na HIV (foto)

Borba protiv opake bolesti: Humani princ Hari se javno testirao na HIV (foto)

Autor: | 18/12/2016

0

Predodređen da bude "nestašni dečko" britanske kraljevske porodice, u novom dokumentarcu "Princ Hari u Africi", mlađi sin princa Čarlsa i princeze Dajane otkriva svoju humanu stranu za koju je inspiraciju pronašao u tragično preminuloj majci.

U želji da napravi nešto konstruktivno u svom život, nešto na šta bi njegova majka bila ponosna, princ Hari se angažovao u promociji testiranja na HIV širom sveta.

Sve ljubavi nestašnog princa Harija

Dokumentarac ga prati u poseti dečjem centru i klinici u Lesotou, dobrotvornoj ustanovi Sentebale osnovanoj pre deset godina za decu bez roditelja i onu koja su zaražena HIV-om.

U svojoj prvoj poseti Lesotou, priznaje Hari, osećao se kao "beli riđokosi Prins" koji je došao da nekako pokuša da zabavi decu. Tamoje upoznao princa Seeisa, koosnivača dobrotvorne ustanove, koji je takođe vrlo mlad ostao bez majke i shvatio da ih povezuje humanitarni rad njihovih majki.

Dirljiv trenutak bliskosti princa Harija i teško bolesnog dečaka

- Nakon samo jednog mog testa na HIV, potražnja setova za kućno testiranje porasla je za 500 odsto - kaže Hari koji se do sada javno testirao na HIV bartri puta.

Osim u Lesotou, Hari je testiranje na HIV nedavno prošao i sa pevačicom Rijanom prilikom posete Barbadosu, a testirao se i u Londonu u julu ove godine.

- Zabavno je biti dobar i dosadno biti loš, iako, možete ponekad da budete i pomalo nestašni - zaključuje Hari u dokumentarcu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: Princ Hari

Pročitajte još

Najnovije vesti