Eva Longorija: Shvatila sam šta je prava ljubav i volela bih da postanem majka

Eva Longorija: Shvatila sam šta je prava ljubav i volela bih da postanem majka

Autor: | 13/01/2015

0


Omiljena "očajna domaćica" sa malih ekrana, holivudska zvezda Eva Longorija, ambiciozna je koliko i lepa, a jednakom lakoćom zavodi i ispred kamere i iza nje. U slučaju atraktivne glumice glamur i filantropija idu ruku podruku, dok je njena sićušna, premda savršena figura obrnuto proporcionalna u odnosu na veliko srce. Izvršni producent i rediteljka serije "Opake služavke", koja se prikazuje i kod nas, odavno više nije "očajna", već veoma zauzeta, a skoro sve slobodno vreme posvećuje pomaganju drugima. Jedna od njenih fondacija brine o deci iz siromašnih porodica, iz kakve i sama potiče.

Tridesetdevetogodišnja Teksašanka, meksičkog porekla, izgleda lepše nego ikada i naprosto sija. Razlog je dobro poznat. Njen emotivni partner, Meksikanac Pepe Baston, biznismen i izvršni direktor "Televise". No, njen životni put nije bio posut ružama i, dok nije dospela na listu slavnih, bila je primorana da se grčevito bori za egzistenciju. Najmlađa od četiri kćerke siromašnih emigranata iz Meksika još kao dete je spoznala šta znači težak rad. Kad je išla u srednju školu radila je u jednom restoranu, a ambicije su je odvele do teksaškog univerziteta, gde je diplomirala kineziologiju, nauku o kretanju. Dok je školarinu zarađivala u restoranima, istovremeno je savladavala i kulinarske veštine.

- Svi u mojoj porodici vole da kuvaju, moje sestre i ja sve umemo da spremimo. Dolazim iz kuće gde su žene po tradiciji svakog dana pripremale hranu za svoje najbliže. Takav je običaj. Velika je sramota za devojku ako se ne snalazi u kuhinji - ispričala je lepotica vrele meksičke krvi, koja je iz ljubavi prema gastronomiji kasnije otvorila sopstvene restorane u Los Anđelesu i Las Vegasu, a objavila je i kuvar sa različitim porodičnim specijalitetima.

Postala je poznata kada se prijavila na izbor za lokalnu mis. Potom su usledili i pozivi za učestvovanje u reklamnim kampanjama. Međutim, planetarnu popularnost nešto kasnije donela joj je uloga Gabrijele Solis, jedna od kultnih domaćica iz Visterija Lejna. Osvedočeni je humanista i borac za ljudska prava, a ne krije ni želju da se jednog dana ozbiljnije pozabavi politikom. Iza nje su dva braka, sa glumcem Tajlerom Kristoferom i "NBA" zvezdom Tonijem Parkerom. Posle ovih loših iskustava, na pitanje kakav je njen emotivni status uz osmeh odgovara da "možda nije srećno udata, ali se srećno zabavlja".


Ne krije da je tek sa sadašnjim izabranikom shvatila šta znači prava ljubav i da bi volela da se ostvari kao majka, iako joj je ranije ta ideja bila prilično mrska. S obzirom na njeno veliko srce i brojne dobrotvorne angažmane koji su uglavnom posvećeni siromašnoj i bolesnoj deci, Eva ističe da je već odavno mnogima majka. Osim Pepea, najviše voli majku i sestre sa kojima je vrlo bliska, a najveću pažnju posvećuje najstarijoj sestri Lisi, koja je rođena sa posebnim potrebama.
- Latino zajednica nam je uvek puno pomagala jer su znali da u porodici imamo nekoga kome je potrebna velika nega. Zahvaljujući njima bili smo uključeni u različite programe, a s vremenom sam i ja postala volonter. Filantropija mi uliva posebnu energiju. To je moj izvor snage koji mi pruža mogućnost da pomažem drugima. Odrasla sam u darežljivoj porodici, koja je u meni razvila saosećanje i svest da nikada ne bismo smeli da zaboravimo svoje korene i da je uvek potrebno pomagati svima kojima je pomoć neophodna. Koliko god dobrovoljnih priloga da sakupite, ma koliko bolnica da izgradite, novca ili odeće da donirate, kada vidite rezultat vaših zasluga, bilo da je to vreme, energija ili fondovi, osećate se predivno. Uvek govorim ljudima da učine bar jedno dobro delo, nezavisno od toga čime se bave. Osećaj je nemerljiv, to je velika nagrada - objašnjava zanosna glumica.

Eva je veoma vezana za majku, koja joj je oduvek bila uzor.
- Majka mi je uvek davala najbolji primer, radila je kao učiteljica, vodila je računa o našem domaćinstvu, posvetila se mojoj starijoj sestri Lisi, koja je od rođenja imala velike probleme i bila joj je potrebna posebna pažnja. Osnovala sam dve fondacije, sa željom da na taj način kao altruista zahvalim na svemu što mi je život pružio. Znam da sam veoma srećna osoba, a kao poznata ličnost imam mogućnost da budem glas mnogih ljudi kojima je pomoć potrebna.

Da li vam je važno da i muškarac kome dopustite da se nađe u vašoj blizini bude filantrop?

- Smatram da bi muškarci trebalo da budu solidarni. Potrebno nam je više njih koji će se baviti dobrotvornim radom.

Uključeni ste u projekte zaštite dece. Razmišljate li o tome da jednog dana osnujete sopstvenu porodicu?
- Obožavam decu. Imam mnogo nećaka i njih smatram svojom decom. Porodica mi je veoma važna, a kvalitetno vreme koje provodim sa meni najbližim i najmilijim ljudima je najvažnije na svetu.

Posvećujete li dosta vremena vežbanju i nezi? Izjavili ste da sada imate razloga više nego ikada da se trudite da izgledate besprekorno, budući da je pored vas čovek koga krasi elegancija.

- Da, vodim računa o svemu, zdravo se hranim. Otkako sam iz ishrane izbacila šećer, nastupila je potpuna promena. Volim i da trčim. Briga o zdravlju je na prvom mestu i sve radim u skladu sa potrebama mog organizma.

Autor: Life Content
Foto: Sipa Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti