Ana Nikolić: Sebe nikada nisam zamišljala u venčanici, majčinstvo mi je prioritet

Ana Nikolić: Sebe nikada nisam zamišljala u venčanici, majčinstvo mi je prioritet

Autor: | 13/01/2015

0

Smišljeno ili ne, Ana Nikolić na neki svoj, specifičan način, privuče pažnju medija. Da li je reč o standardnoj borbi sa kilogramima ili o burnim ljubavnim vezama, njeno ime nekako uvek nalazi put do naslovnih strana. Od pikantnih romansi do kuloarskih priča o porocima, intrigantna zvezda uvek je uspevala da zadrži dozu pribranosti i taktično objasni prirodu takvih napisa. Ipak, izgleda da je prošlo izvesno vreme od trenutka kada je objavila da je u ozbiljnoj potrazi za drugom polovinom svoje duše, ali cilju se još ne nazire kraj. U ostvarivanje zadatka koji je sebi nametnula upustila se energično, pa umesto da očajava u toplini doma i strpljivo čeka, spakovala je kofere i otišla u London, kojim je potpuno fascinirana.
- Kada kažu da je London kolevka uličnog glamura, zaista ne preteruju. Ako svaki pedalj odiše specifičnom urbanošću, a iza koprene nemarnosti se krije, onda je to sinonim perfekcije. Veoma promišljeno izgrađen stil. London je prestonica Starog kontinenta i tu slavu ništa ne može da pomuti. Liste čekanja u ekskluzivnim restoranima dugačke su kao prosečna beogradska ulica. Na svakom koraku dah oduzimaju istorijski i umetnički momenti, a opet se ne osećate ni izgubljeno ni usamljeno. London je metropola, koja iza hladne klime, kiše i magle krije vrelinu Kube i užarenost Pariza, a sve to upakovano u stil i tradiciju - na početku razgovora za "Hello!" kaže pop zvezda.

Izjavili ste da je London vaš grad i da se ne vraćate kući.

- Britanska prestonica osvojila me je nekonvencionalnim glamurom, otvorenim mogućnostima i činjenicom da ste u njoj lepši i uspešniji samim geografskim faktom. Palanačkog modela ponašanja i mišljenja nema ni u tragovima. London to ne trpi. On je ogroman u svim njegovim fizičkim i duhovnim dimenzijama.

Pisalo se da vam je Marijana Mateus, vaša bliska prijateljica, u Londonu pronašla dečka.
- Nikada nisam sumnjala u Marijanin ukus. Šalu na stranu, Marijana, kao moja dobra prijateljica, svakako želi da budem srećna i da pored sebe imam muškarca kakvog zaslužujem. Međutim, nepopravljivo sam romantična i znam da će onaj pravi doći sam i spontano, da će to biti samo pogled i energija koja se prepoznala, a nikako nekakvo provodadžisanje. I Marijana deli moje mišljenje, tako da nije ni pokušavala da među svojim prijateljima i poznanicima traži nekog adekvatnog za mene. Kada se bude pojavio, taj zemljotres ću osetiti i ja i meni bliski ljudi.

O kakvom muškarcu maštate?
- Maštam o modernom vitezu. Muškarcu koji će mi dozvoliti da ga vidim onakvim kakav je. Bez laži, foliranja, niskih pobuda i kompleksa. Maštam o nekome ko će dopreti do moje suštine i činiti me lepom svakog dana. Kome ću istinski i zauvek pokloniti svoje srce.

Šta najviše zamerate jačem polu?

- Manjak samopouzdanja koji kasnije u vezi dobija zapanjujuće razmere, na ovu ili onu stranu. Takav deficit obično metastazira u zlobu, ljubomoru ili poroke. Uglavnom, zameram im slabosti, bilo koje vrste i oblika.

Stiče se utisak da ste u ljubavi veoma zahtevni.
- Jesam, u svakom smislu. Kad volim, predajem se u potpunosti i jednaku "žrtvu" očekujem od partnera. Uverena sam da upravo u tome leži najveći problem u muško-ženskim odnosima. Ljudi kao da više ne umeju da se predaju. Osim toga, javna sam ličnost i muškarac je osuđen na konstantnu borbu sa svim negativnim aspektima mog imena, što, verujte mi, nimalo nije jednostavno. Žele oni sa mnom ozbiljnu priču, ali nemaju dovoljno hrabrosti. A ja, uvek idem grlom u jagode. Ne gubim nadu da postoji neko sličan meni. Ne želim da verujem da sam jedina pod kapom nebeskom koja ume da voli.

Kakvi ste kada ste zaljubljeni?

- Prija mi osećaj zaljubljenosti jer je to stanje koje me pokreće i daje mi krila. Smatram da bi žena bar jednom godišnje trebalo da se zaljubi, ako ništa drugo, ono bar u imaginarnu ličnost iz knjige.

Zašto su žene lude za Vladimirom Putinom?
- Zato što ima objektivnu moć i tačno zna kako njome da upravlja. Fatalni predsednik Rusije izgleda kao muškarac koji nijednu stvar u životu ne uzima zdravo za gotovo. Posvećen je svom poslu, svojoj naciji, svom telu i izgledu. Jednostavno, iz njega izbija činjenica da tu nema govora o bilo kakvom manjku samopouzdanja ili kompleksa. Svaka iole osvešćena žena tome ne može da odoli.

Sve je modernije da se poznate ličnosti politički angažuju. Imate li vi takve afinitete?
- Ne, niti sam ih ikada imala, totalno sam apolitična.

Imate li viziju svog venčanja?

- Veoma sam romantična, ali sebe nikada nisam zamišljala u venčanici. Suština mi je oduvek bila važnija od forme. S druge strane, često razmišljam o majčinstvu, i to je negde moj osnovni životni cilj.

Šta priželjkujete od godine pred nama?
- Nekada sam sebe zamišljala na velikim pozornicama ili na filmskom platnu. Međutim, ušla sam u fazu kada mir priželjkujem više od nemira. Ako taj mir podrazumeva pravog muškarca, onda još bolje.

Javnost je svojevremeno bila oduševljena potezom fiktivne junakinje Bridžit Džouns, koja je pravila listu prioriteta za sledeću godinu i onda ih revnosno ispunjavala. Šta se nalazi na vašoj listi?
- Da nikako ne izgubim sebe, svoje principe i mišljenje. U tom slučaju, sve ostalo dolazi samo kao nagrada. Pirove pobede i trenutna zadovoljstva nisu ono čime bih se zadovoljila.

Intervju: Nikola Golubović, Life Content

Foto: Miloš Nadaždin, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin