Pola sata sa... Seka Aleksić

Pola sata sa... Seka Aleksić

Autor: | 17/01/2015

0


Folk zvezda Seka Aleksić zadovoljna je onim što je u proteklih dvanaest meseci ostvarila. Ponosna je na uspehe koje je nizala na muzičkom polju, ali i na skladan brak sa suprugom Veljkom. Kada joj je teško, utehu pronalazi u molitvi, citira mudrost "Kakve su ti misli, takav ti je život", kaje se zbog grešaka koje je napravila i veruje da će ljubav promeniti svet.

Šta nosite kao najlepše uspomene iz 2014. godine?
- To je svakako saradnja sa novim autorima. Realizovali smo tri veoma uspešna singla, a istim tempom nastavićemo i rad na albumu koji pripremam. Iza mene je veliki broj koncerata širom nekadašnje Jugoslavije, a stekla sam i neka nova prijateljstva. Zaista imam mnogo razloga za sreću.

Šta biste najradije zaboravili?

- Neprijatne situacije već sam zaboravila. "Kakve su ti misli, takav ti je život", rekao je naš veliki duhovnik, otac Tadej, u šta duboko verujem. Zahvalna sam mu na ovoj mudrosti, koja je moj život promenila iz korena. Pamtim samo lepe stvari i trudim se da razmišljam pozitivno. Učim se da je sve ljubav i da je neophodno davati je i kada vas vređaju i kamenuju.

Ima li trenutaka i situacija kada vaš suprug zažali što se oženio pevačicom?
- To ćete morati da pitate Veljka. Nikada tako nešto nije izgovorio ili ga bar ja nisam čula.

Koja je najvrednija stvar koju ste sebi priuštili od muzike?
- Svako od nas nastoji da sebi i svojoj porodici omogući lagodan život, iako je to danas prilično teško. Bez obzira kojim se poslom bavite, neophodno je biti realan i živeti u skladu sa trenutnom situacijom, koja je sve samo ne sjajna. Nikada nisam isticala ono što sam stekla tokom karijere, pa to ni sada neću činiti. Moje bogatstvo ogleda se u ljudima koji mi se dive i vole ovo što radim, u prijateljstvima koja su s vremenom prerasla u kumstva.

Verujete li u muško-ženska prijateljstva?

- Verujem. Imam nekoliko bliskih prijatelja muškaraca.

Koliko pari cipela posedujete?
- Zaista ne znam, ne brojim ih. Svaka žena voli cipele, pa ni ja nisam izuzetak. Planiram da organizujem aukciju i da dosta toga prodam u humanitarne svrhe.

Pevate li pod tušem i koja pesma vam je najdraža?
- Pevam, naravno. Sve zavisi šta sam toga dana slušala kod kuće ili u kolima. Ne biste verovali kakve mi sve gluposti padaju na pamet.

Kog biste poroka voleli da se rešite u 2015. godini?

- Trudim se da u svemu budem umerena.

Mislite li da ste zaslužili mesto u raju ili tamo gde je malo toplije?
- Svesna sam svih grešaka koje sam napravila i iskreno sam se pokajala. Trudim se da živim u duhu hrišćanstva, što će Bog, sigurna sam, nagraditi. Gde ću završiti to samo On zna.

U čemu tražite utehu kad vam je najteže?
- U molitvi koja odagna sve što je loše. Sve polazi od misli i molitve. Loše misli prizivaju nedaće, a dobre blagostanje.

Da ste političar, šta bi bio vaš slogan?

- Sebe kao političara ne mogu da zamislim ni u šali.

Osvrnete li se kad vam neko dobaci na ulici?
- Ne sećam se da mi je ikada iko dobacio. To mi je degutantno.

Koliko prijatelja imate na Fejsbuku?
- Na fan-stranici, koju pored administratora lično uređujem, imam osamsto hiljada prijatelja. Na Tviteru više od sto hiljada i još toliko na Instagramu, što su zaista lepe cifre. Zahvalna sam svim ljudima koji me prate i koji mi svakodnevno pišu. Fejsbuk i Tviter su mi verifikovali nalog i sada se lakše borim sa lažnim profilima.

Gde ćete na zimovanje i kako izgleda vaš savršen odmor?

- Posle Svetog Jovana, naše krsne slave, Veljko i ja obično bismo na mesec dana odlazili na sunčani Tajland. Ove godine, međutim, nećemo ispoštovati tradiciju, budući da sam svu energiju usmerila na album, koji planiram da objavim u februaru. Zimovaću u studiju, ali se ne žalim, jer znam da će nove pesme biti vrhunske.

Intervju: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: seka aleksić