Leontina Vukomanović: Svoje ciljeve ostvarujem radom i zalaganjem

Leontina Vukomanović: Svoje ciljeve ostvarujem radom i zalaganjem

Autor: | 17/01/2015

0

U porodičnom domu pop pevačice i kompozitora Leontine Vukomanović uveliko je zavladala praznična atmosfera u kojoj uživa zajedno sa svojom četvorogodišnjom kćerkom Lucijom koju je dobila u braku sa muzičarem Filipom Patom. Ova godina bila je uzbudljiva za četrdesetčetvorogodišnju pevačicu, koja je postala član žirija u takmičenju “Pinkove zvezdice”, a uprkos brojnim obavezama uspela je da liniju dovede do savršenstva, zbog čega često dobija komplimente. Fokusirana na majčinstvo i muziku, rođena Požarevljanka još nije pronašla partnera sa kojim bi poželela da uplovi u bračne vode.

Kakva su interesovanja vaše kćerke?

- Lucija voli prirodu, muziku, uživa da sluša diskove sa valcerima, Mocart joj je omiljen. Peva, crta, kao i sva deca u njenom uzrastu.

Jeste li strogi prema njoj ili vam je teško da joj kažete “ne” i u kojim situacijama to najčešće činite?

- Trudim se da "ne" izgovorim samo kad imam realan razlog za to. Ona je vrlo zahvalno dete i ne traži ono što zna da neće dobiti.

Rekli ste da vam posao i roditeljstvo ne ostavljaju mnogo vremena da se bavite sobom, a uglavnom dobijate komplimente da nikada bolje niste izgledali. Kako vam to uspeva?

- Ne znam ni sama da li izgledam tako dobro ili ne. Zaista puno radim i u tim situacijama nije mi važno da odvajam vreme za sporedne stvari. Izgled je stvar unutrašnjeg mira.

Razmišljate li o nekim estetskim korekcijama ili ste u potpunosti zadovoljni svojim izgledom?

- Godine uglavnom nisu prijatelj nas, žena, pa tako i ja razmišljam o nekim neinvazivnim tretmanima, uz pomoć kojih mogu da rešim nedostatke kao što su bore koje nastaju usled mimike lica. Za "skalpel" ima vremena, a kada bude trebalo, sigurno ću misliti i o tome.

Ne volite noćne izlaske. U kojim malim ritualima uživate i kako se opuštate?

- Uživam u jutarnjoj šolji čaja, dok mi dete još spava. Tada u tišini sedim i prelistavam vesti na telefonu i gledam šta su mi prijatelji postavili na „Fejsbuku“.

U poslednjem intervjuu za magazin „Hello!“ rekli ste da niste izgubili veru u brak, ali da nemate vremena za ljubav. Da li se u međuvremenu nešto promenilo?

- Ništa se nije promenilo.

Koje osobine bi trebalo da poseduje muškarac da bi vas osvojio i šta prvo primetite kod pripadnika suprotnog pola?

- Ja ne primećujem ništa. Umerenost i urednost kod mene probude najpozitivnije vibracije.

Jeste li zaista hladni kao što je u javnosti stvorena slika o vama ili je to samo gard iza koga se krije nežna i krhka žena?

- Ja sam žena koja gleda svoja posla. Moje emocije nisu za javnost ni za poslovni svet.

Član ste žirija u takmičenju “Pinkove zvezdice”. Budući da godinama radite sa decom, šta je najlepše, a šta najteže u radu sa mališanima?

- Najlepše je što nalazim nadahnuće u lepoti svih tih neobrađenih dijamanata. Mi ih na neki način otkrivamo i „izvlačimo na svetlost dana“ u ovom takmičenju. Iskreno se obradujem svakoj bravuri, ukrasu, improvizaciji i muziciranju kojim nas ovi talenti ostavljaju bez daha. Otvorena kritika i sistem eliminacije su ono što nije tako jednostavno u našem zadatku, jer je uvek teško nekome saopštiti da ne nastavlja takmičenje.

Koliko vam prija što ste ponovo u žiži interesovanja medija?

- Nemoguće je reći da pažnja ne prija i zahvalna sam produkciji „Pink“ što odvaja znatna sredstva da svakog petka realizuje najskuplji šou, koji svojim rejtinzima opravdava nade produkcije da odgajamo budućnost domaće, a daće bog, i svetske muzičke scene.

Angažovani ste i na festivalu „Čarolija“ koji se svake godine održava pred kraj godine.

- Rad sa decom pruža mnogo mogućnosti. Ja sam i autor i izvođač, a rado vodim, osmišljavam i realizujem manifestacije posvećene deci. Hor „Čarolija“ je, zahvaljujući produkciji televizije „Best”, ove godine deveti put obišao ceo region i doveo najtalentovanije mališane na superfinale u Beograd. Razlika između ovih solista i dece iz „Pinkovih zvezdica“ je što „čarolijanci“ pevaju isključivo dečje pesme, onako kako je to primereno toj vrsti muzike. U „Pinkovim zvezdicama“ deca pevaju pop i rok numere, onako kako to rade najveće svetske zvezde.

Planirate li da snimite singl ili započnete rad na albumu?

- Prilično sam autorski angažovana na albumima mojih kolega pevača i nemam osećaj da nešto moram i sama da snimam. Valjda to dođe s godinama.

Šta vam je obeležilo 2014. godinu, a šta ste sebi poželeli za godinu koja je pred nama?

- Kad se osvrnem, izgleda da ja i nemam nekih želja, ni pred Novu godinu, a i uopšte. Samo imam ciljeve i njih ostvarujem radom i zalaganjem, ništa mi nije palo s neba. Tu, naravno, ne ubrajam onu stalnu želju da svi budemo živi i zdravi.

Intervju: Zvezdana Milovanović

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin