Nenad Okanović: Oduvek sam voleo da budem u centru pažnje

Nenad Okanović: Oduvek sam voleo da budem u centru pažnje

Autor: | 24/01/2015

0

Glumca Nenada Okanovića, koji se proslavio ulogom sina Dragana u popularnoj seriji “Selo gori a baba se češlja”, televizijska publika još bolje je upoznala tokom emitovanja nedavno završenog šou-programa “Tvoje lice zvuči poznato”, iz kojeg je izašao kao petoplasirani finalista. Kroz brojne transformacije u ovom takmičenju, šarmantni Nenad pokazao je sve svoje talente i predstavio se u najboljem svetlu, mada priznaje da mu je zbog visokih potpetica najteže padalo kada je imitirao suprotni pol. Tridesetčetvorogodišnjem producentu i glumcu najveću podršku predstavlja supruga Željana, sa kojom je u vezi još od gimnazijskih dana, a krunu ljubavi i desetogodišnjeg braka predstavljaju njihovi sinovi - devetogodišnji Danilo i sedmogodišnji Trifun. Sa porodicom provodi svaki slobodan trenutak, a najlepša sećanja iz detinjstva vežu ga za rodnu Ljuboviju, u koju odlazi sa porodicom kad god mu to obaveze dozvoljavaju. Između brojnih poslovnih i trenutaka rezervisanih samo za njegove najbliže, Okanović se trudi da nađe vreme da se posveti svom hobiju - jahanju, za koji kaže da oplemenjuje njegov duh. Nenad, koji je 2003. diplomirao glumu u klasi Mirjane Karanović, za magazin „Hello!“ prvo govori o učestvovanju u šou-programu “Tvoje lice zvuči poznato”.

- Zadovoljan sam učešćem. Dobro sam se zabavio, upoznao sam neke dobre i kvalitetne ljude, stekao nova prijateljstva i pre svega učestvovao u humanitarnom projektu. Mislim da je to više nego dovoljno.

Da li vam je smetalo što ste više puta tokom takmičenja morali da se transformišete u ženu?

- Nije mi smetalo, bilo je interesantno, ali nimalo jednostavno. Štikle su prava noćna mora, pa moram da priznam da se divim ženama.

Kakvi ste po prirodi, jeste li blage naravi ili brzo planete?

- Ne bih mogao da kažem da sam blage prirode, a ne može baš ni bilo šta da me izbaci iz takta. Rekao bih da sam neka zlatna sredina.

Da li više uživate na snimanju serija, filmova ili u pozorištu?

- Ne bih poredio film i pozorište. Volim izazov, mogu mi ga pružiti i film, i serija, i pozorište. Što je uloga različitija, to je veći motiv.

Smeta li vam što vas i dalje zovu sin Dragan, zbog lika koji vas je proslavio u seriji “Selo gori a baba se češlja”?

- Ne smeta mi, simpatično mi je. Navikao sam, drago mi je da me vezuju za pozitivan i topao, prijateljski lik, pa mi tako i prilaze.

U ranoj mladosti imali ste želju da budete ortoped, a zatim i košarkaš. Zbog čega ste odlučili da gluma bude vaša profesija?

- Vrlo jednostavno. Kroz glumu možeš da budeš i ortoped, i košarkaš, i bilo šta što poželiš. Od detinjstva sam voleo da budem u centru pažnje, da zabavljam i zasmejavam. Nisam se plašio javnog nastupa, naprotiv, uživao sam u tome. Sa lakoćom sam upijao tekstove omiljenih likova iz filmova i serija, bio sam zaražen “Nadrealistima” i “Radovanom III”. Sve je ukazivalo na predodređenost mojoj sadašnjoj profesiji.

Sa suprugom Željanom ste od srednjoškolskih dana. Šta je, iz vašeg iskustva, ključ za uspešan brak?

- Pre svega ljubav, poštovanje, prijateljstvo i razumevanje.

Imate li običaj da supruzi priredite iznenađenje ili da je odvedete na neko putovanje u kome možete da uživate samo vas dvoje?

- Obožavamo putovanja i kad god smo u mogućnosti, putujemo. Radujemo se i sitnicama. Važniji je znak pažnje i originalnost nego skupocenost darova. Ne robujemo konvencionalnim pravilima, kao što su obavezni pokloni za značajne datume, praznike i slično. To onda i nije neko iznenađenje.

U današnje vreme vaspitanje dece je težak posao. Jeste li strogi prema svojim sinovima ili lako popuštate pred njihovim željama?

- Vagam, najbolji sam im prijatelj, a po potrebi i najstroži sudija. Verujem da je to jedini ispravan način. Oštro se protivim svakom fizičkom kažnjavanju, razgovor i ukor, odnosno nagrada, u mom roditeljskom svetu jedina su dozvoljena sredstva.

U javnosti ste rekli da ste bili nestašni u detinjstvu. Da li su i vaši sinovi sličnog temperamenta?

- Mlađi sin Trifun je izgleda povukao na mene, dok je stariji Danilo poprilično staložen.

Uživate u jahanju. Kada ste počeli da se bavite tim sportom

- Još na Akademiji pohađao sam časove jahanja. U poslednje vreme prijateljstvo sa voditeljem šou-programa u kome sam učestvovao, Bojanom Ivkovićem, koji je u tome pravi profesionalac, vratilo me mojoj davnašnjoj strasti. Druženje sa konjima i sa prirodom oplemenjuje i pleni.

Koliko imate vremena da se posvetite tom hobiju, budući da imate brojne poslovne obaveze?

- Nemam previše slobodnog vremena, a ono što imam trudim se maksimalno da iskoristim i provedem sa porodicom, ali nađe se i poneki trenutak za prijatelje i moj hobi.

Da li često odlazite u Ljuboviju i da li vaša deca vole da provode vreme u mestu gde ste vi odrasli?

- Ljubovija i moje selo Vrhpolje podsećaju me na detinjstvo, drage ljude i prelepu prirodu, svaki trenutak bih da mogu proveo baš tu. Nažalost, nisam tamo onoliko često koliko bih to želeo. Dečaci obožavaju moj zavičaj i svaki raspust provode tamo.

Početak godine je i vreme za sumiranje utisaka iz prethodne. Čime se iz 2014. godine ponosite, a kakve su vam želje za ovu godinu?

- Ništa ne bih menjao na ličnom planu. Globalno, nesreće, nepogode, životne teškoće i svakodnevica svakog čoveka ostavljaju iza sebe gorčinu. Voleo bih da nam svima nova godina donese zdravlje, unutrašnji mir i bolji život, jednom rečju - sreću.

Intervju: Zvezdana Milovanović
Foto: Boško Karanović

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin