Ana Mitić: Suprug Vladan i ja prebrodili smo sve krize i sada uživamo u odrastanju naše dece

Ana Mitić: Suprug Vladan i ja prebrodili smo sve krize i sada uživamo u odrastanju naše dece

Autor: | 29/01/2015

0

Prezenterka na "Informativnom programu" Televizije "Prva" Ana Mitić i njen suprug Vladan, direktor televizije "Kopernikus", još u ranoj mladosti pronašli su jedno u drugome srodnu dušu i uspeli da izgrade odnos pun ljubavi i razumevanja. Pre nego što su se 2007. godine venčali, bili su u vezi jedanaest godina, a najveću transformaciju njihov odnos doživeo je kada su pre četiri godine dobili sina Strahinju, a tri godina kasnije i kćerku Miu. Magazinu "Hello!" novinarka priznaje da su nove životne obaveze uticale na njihov odnos, ali i da je kao žena uvek imala punu podršku supruga, kome je veoma zahvalna zbog toga. Sada, kada su njihovi mališani malo porasli, oboje mogu da se posvete karijerama, ali i jedno drugome.

Kako obično provodite vikend sa porodicom?

- Tokom nedelje i Vlada i ja provodimo dosta vremena na poslu, tako da su vikendi samo naši. Suprug ponekad i subotom ima obaveze, a kada se dogodi da je i tog dana slobodan, to smatramo praznikom. To je vreme koje sve četvoro provodimo zajedno, volimo da odlazimo na porodične ručkove ili na izlete u prirodu. Nedavno smo decu odveli u centar grada, što se ne dešava tako često jer živimo na Novom Beogradu. Strahinja je bio oduševljen starim zgradama kakvih nema u našem kraju, pa ćemo morati češće da ga vodimo na drugu stranu reke.

Šta interesuje vašeg sina?
- Strahinja ima četiri i po godine i od kada je prošle godine počeo da ide u vrtić, promenila su mu se i interesovanja. Ranije mu je samo bilo važno da se igra i da izađe napolje, a sada voli da crta i da mu čitamo knjige. Sve priče želi da nauči napamet i kada nekad u čitanju preskočimo neki deo, on se buni i opominje nas. S druge strane, Mia je više vrcavog duha, ali oponaša sve što radi njen brat. Tako, kada Strahinja nešto nacrta i svi se oduševimo, i ona dođe sa nacrtanim krugom i pokazuje nam, što, naravno, takođe pohvalimo.

Koliko su njih dvoje vezani jedno za drugo?
- Mia obožava svog brata. Čim se probudi, ide da vidi gde su Strahinja i tata, a kada joj se brat vrati iz vrtića, presrećna je. Voli i da se zadirkuje sa njim, pa mu  često uzme neku od igračaka koje joj ne da, i čeka da on juri po kući.

Jeste li deci veći autoritet od supruga, s obzirom na to da više vremena provodite sa njima?

- Jesam veći autoritet, jer je Vladan ređe sa njima i ne može da bude strog. Ja sam više sa njima, ali bih volela da imam još vremena koje bih provodila s njima. Prethodnih godina Vladan i ja maštali smo da, recimo, za najluđu noć odemo negde sami bez dece, a kada su ove godine došli moji roditelji, ipak smo odlučili da ostanemo u svom domu sa decom.

Kakva je atmosfera vladala u vašem domu za Božić?
- Imali smo pravi porodični Božić, u goste nam je iz Beča došao moj brat sa svojom porodicom. On ima sina koji je godinu dana mlađi od Strahinje, tako da su deca uživala, a i mi zajedno sa njima.

Posećujete li i vi često familiju u Beču?

- Ne toliko često koliko bismo voleli. Deca su mi još mala da ih vodim avionom, a ako bismo išli automobilom, ne bi nam bio dovoljan samo vikend, već moramo da čekamo praznike ili godišnje odmore. Osim toga, u Beču obavezno kupimo mnogo stvari, kao u starim filmovima kada ljudi donose stvari iz Trsta, pa nas sa tolikim prtljagom ne bi ni primili u avion.

Imate li običaj da izlazite sa suprugom bez dece?
- Deca su nam trenutno prioritet, ali pošto su moji roditelji odnedavno u Beogradu nedavno smo izašli nekoliko puta i konstatovali da smo zaboravili da se posvećujemo jedno drugome, jer dugo nismo imali vremena za to. Divno smo se proveli, a pošto deca rastu, verujem da ćemo imati sve više vremena za takve stvari.

Kako volite da provodite vreme kada ste sami?
- Oboje smo hedonisti i volimo da uživamo u restoranima, da šetamo ili da se jednostavno "razvlačimo" u kući u pidžamama.

Kuvate li često vašim ukućanima?

- Ranije sam imala više vremena za kuvanje, ali sada sve manje. Volim da kuvam i znam to odlično da radim, ali uglavnom sve se svodi na spremanje brzih jela poput paste karbonare, koju deca obožavaju. Kada imam priliku, obožavam da ukućane iznenadim i ukusnim doručkom koji im poslužim u krevetu.

Vladan i vi ćete naredne godine proslaviti dve decenije ljubavi, pripremate li se za taj događaj?
- Vladan i ja smo zajedno od 1996. i sigurno ćemo naredne godine obeležiti taj značajan jubilej. Budući da volim da sve bude besprekorno, uskoro ću početi pripreme za proslavu godišnjice naše ljubavi.

Šta je, po vašem mišljenju, ključno za dugotrajnu vezu?
- Ne postoji recept, jednostavno morate da osluškujete partnera i da budete spremni na kompromis. Da budem malo patetična, potrebno je da se dve idealne polovine pronađu. Ljubav je ključna u odnosu između muškarca i žene, ali ona je stalno na iskušenjima, naročito kada dođu deca. Tada žena malo zapostavi supruga, a on mora da bude pažljiv i da je razume. Po pravilu, parovi se u tom periodu udalje, ali kod nas to nije bio slučaj.



Koje osobine posedujete vi i vaš suprug, pa smatrate da ste idealne polovine?
- Vladan je za mene savršen muškarac. On je uvek znao da me nasmeje i sasluša. Sa njim mi nikada nije dosadno, i kada smo sami, odlično se provedemo. Pažljiv je, nežan, brižan, vredan, divan otac i muž. Kada je reč o meni, ja sam malo zahtevna, a ponekad i vrlo teška, zbog čega sam mu zahvalna što me razume. Mnogo ga volim.

Koliko se vaš odnos promenio od kada ste postali roditelji?
- Pre nego što smo odlučili da postanemo roditelji, Vladan i ja smo bili skoro petnaest godina zajedno. U jednom trenutku poželela sam da se ostvarim u ulozi majke i pošto prethodno o tome nismo razgovarali, pitala sam ga da li i on isto to želi. On mi je tada rekao da bi voleo da imamo decu, ali da moram da budem svesna da će mi se život iz korena promeniti, mnogo više nego njemu. I zaista je tako i bilo. Ja sam bila ta koja je morala da odsustvuje sa posla i koja se budi noću kada deca plaču. Sve to deluje idealno kada pričate, ali kada su deca mala, žena u jednom trenutku bude jako umorna i tada su joj potrebni suprugova podrška i razumevanje. Srećom, pored sebe imam muškarca koji je bio odličan oslonac, a sada, kada su ti krizni periodi prošli, i kad su deca malo porasla, ponovo možemo da budemo zaljubljeni par.

Uskoro će vaš suprug proslaviti rođendan, pripremate li mu iznenađenje?
- Svake godine mu priredim iznenađenje za rođendan, pa će tako biti i ovog puta. Strahinja je sada već dečak tako da se zajedno spremamo za taj dan, a po njegovoj želji Vladanu ćemo morati da uz poklon kupimo i buket cveća. Naime, moj sin smatra da se kroz poklanjanje cveća izražava ljubav prema drugoj osobi, tako da ćemo tati kuputi lep buket da mu pokažemo koliko ga volimo.

Intervju: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content
Stilistkinja: Iva Radovanović; Life Content
Šminka i frizura: Aleksandar Đikić za "Maybelline"

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još