Severina Vučković: Sin Aleksandar najlakše mi uzburka emocije

Severina Vučković: Sin Aleksandar najlakše mi uzburka emocije

Autor: | 30/01/2015

0

Godina za nama pop divi Severini Vučković donela je mnoge poslovne uspehe, što je nije uljuljkalo u nameri da zadrži titulu dobre i požrtvovane majke sinu Aleksandru. Svog preslatkog mališana pevačica svakodnevno obasipa nežnošću i netremice prati svaki njegov pokret. Tako je bilo i na zimovanju, na koje su se nedavno uputili. Naime, fotografije koje "Hello!" donosi nastale su u austrijskom zimovalištu Nasfeld, koje se nalazi na tromeđi te zemlje sa Slovenijom i Italijom. U razgovoru za naš magazin harizmatična umetnica prvo se osvrnula na proteklu godinu i istakla da je sve ružne stvari ostavila iza sebe, jer na njih gleda kao na još jedno proživljeno iskustvo.
- Mislim da je svaka godina uspešna jer nam uvek donese nova iksustva i znanja. Koliko god da je bilo ružnih trenutaka, na život gledam drugačije i iz ugla proživljenog iskustva. To liči na mog dedu, koji je govorio da se životu treba rugati - u svom stilu kaže hrvatska zvezda koja se osvrnula i na prazničnu atmosferu koja je u njenom domu vladala sve do odlaska na zimovanje.


- Božić sam provela kod kuće, naravno u krugu najmilijih. Dolazila mi je i majka, što mi predstavlja najveće zadovoljstvo, a Novu godinu dočekala sam radno u Poreču - govori zanosna Splićanka, koja se pre više od dvadeset godina odselila u Zagreb.
Period navikavanja na život u hrvatskoj prestonici poklopio se sa njenim muzičkim počecima, pa se gotovo ne seća kada je "najluđu noć" dočekala u privatnoj režiji. Istovremeno stekla je i nove navike pa svake godine odlazi u austrijski Nasfeld na skijanje, čim završi novogodišnje radne obaveze.
- U Splitu smo imali jedno brdo, pa sam tek po preseljenju u Zagreb shvatila da je moderno da svi idu na skijanje, pa idem i ja. Iako sam više puta lomila nogu i nije baš preporučljivo da stanem na skije. Uvek to činim posle novogodišnjih praznika. Kada bi neko hteo da me izvede negde za Novu godinu, ne bih umela da se ponašam i ne znam šta bih radila. Ne bih mogla da predvidim svoje pokrete, jer poslednjih dvadeset godina pevam na taj dan. U 2015. godinu ušla sam u Poreču, i nije mi bilo loše. Svirali smo na minus šest stepeni, dok su se neke moje kolege smrzavale na mnogo nižim temperaturama - ističe zgodna četrdesetdvogodišnjakinja, kojoj je neostvareni san da najluđu noć proslavi u Njujorku.


- Kolektivna vera da dolazi bolja godina super je stvar kod te novogodišnje euforije koja nas sve obuzima. Promašaj je ne učestvovati u tome i ne biti u ponoć sa velikim brojem ljudi. Oduvek sam priželjkivala da Novu godinu dočekam u Njujorku, na Tajms skveru, sa ljudima iz celog sveta. Smatrala sam da bi mi to bio lek za dušu, mada bih se verovatno smrzla. Ali, kad bolje razmislim, smrzla sam se i u Poreču. Sad mi je apsolutno jasno zašto Rusi piju na hladnoći, pošto se moja ekipa, koja je gledala moj koncert, posmrzavala - smeje se Seve i opisuje najdirljiviji trenutak sa zimovanja na kome je provela sedam dana. Gest njenog sina, koji će u februaru napuniti tri godine, naterao joj je i suze na oči.
- Aleksandar se prvi put spustio na skijama. U prvi mah bila sam ponosna, ali mi je bilo krivo što se nisam spustila s njim. To je kao prva izgovorena reč, prvo izrastanje zuba, prvi koraci, a sada on skija. Neverovatno je kakve sve emocije ume da uskomeša u meni. Uvek se setim Doris Dragović koja mi je, kad je prvi put došla da ga vidi, rekla: "To sad što misliš da ga voliš, zaboravi. To nije ništa, ljubav se množi iz dana u dan." I stvarno je tako. Baš sam se posebno osećala kad je stao na skije - razneženo govori ponosna majka, koja je na odmor otišla i sa nekoliko dobrih prijatelja i saradnika sa kojima je izgradila blizak odnos i vrlo je ponosna što odlično funkcionišu i na sceni i privatno.


- Sa svojim bendom sarađujem četrnaest godina. Sa članovima prethodnog benda u kumovskim sam vezama. Recimo, kuma sam kćerki mog bivšeg bubnjara. Nikada nikome nisam dala otkaz u bendu i smatram da je ljudska toplina ključ svake kvalitetne saradnje. Godinu dana sam vodila dva benda sa sobom, jer mi je bilo žao da otpustim stari. Imala sam duple bas i solo gitare, duple klavijature. Sve dok nisam našla koleginicu koja je počinjala karijeru i kojoj je bend bio potreban. Bila je to Vesna Pisarović, kojoj sam ih preporučila. Mnogo mi znači Alenka, moj prateći vokal i prijateljica sa kojom sam četrnaest godina na sceni. Sa Tomicom sarađujem dvanaest godina i on mi nije menadžer već brat. Moja majka ga doživljava kao svog sina. Veoma smo bliski i imamo odličan odnos. To su te neke prave saradnje kao Zdenko Runjić i Oliver Dragojević, Mišo Kovač i Đorđe Novković, kao Filip Miletić i Miloš Roganović i ja - navodi Severina i otkriva zbog čega je ponosna baš na muzički dvojac Roganović- Miletić.
- Obožavam njih dvojicu jer su veoma talentovani. Oni su klinci sa beogradskog asfalta koji su završili akademije i imali su sreću ili nesreću da veoma mladi napišu neku pesmu koja je postala hit. Jednostavno, verujem u prave i dobre spojeve. Sa takvim ljudima se prepoznaš, možete sa nekim biti svaki dan i da vam bude bezveze, a nekog možete da viđate povremeno i da ste veoma bliski - objašnjava Severina, koja je mnoge iznenadila snimanjem pesme sa do tada gotovo nepoznatom, grupom "Ministarke".


- Kada me je Filip nazvao i rekao mi da postoji pesma "Uno momento" sa "Ministarkama", uopšte nije bilo govora da li ću ja to raditi. To smatram lojalnošću, a ne poslom. Sviđa mi se i način na koji smo uradile taj spot, sa sve tim golim zadnjicama. Ali srećna sam što mi faca i dalje ima više lajkova na "Instagramu" nego pozadina - s osmehom kaže lepa pevačica čiji svaki potez mnogi smatraju smelom provokacijom.
- Provokacija je za mene biti drugačiji od okoline koja uvek ima stav: "Ne talasaj". Mi u šou-biznisu nismo moralni arbitri, taj poziv su odabrali sveštenici ili političari. Stvar je ličnog izbora, razmišljanja i osećaja za nepravdu da li ćeš biti društveno angažovani umetnik. Neko se hvali time kako je sjajan pevač, ali nije ništa mogao da napravi od svoje karijere. Reč je samo o unutrašnjoj energiji čoveka koja ga pokreće da promeni ili predstavi sebe na pravi način, ali i da promeni svet oko sebe - zaključuje pop diva koja će 25. februara u Centru "Sava" održati koncert u intimnijoj atmosferi, upotpunjenoj svirkom njenog benda koji će za tu priliku nastupiti u proširenom sastavu, ali ne i sa skupom produkcijom kakvu je imala pre dve godine na turneji "Dobro došao u klub", kada je zapevala u prepunoj "Kombank areni".

Piše: Nikola Rumenić; Life Content
Foto: Privatna arhiva; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin