Pola sata sa... Aleksa Jelić

Pola sata sa... Aleksa Jelić

Autor: | 31/01/2015

0

Multitalentovani umetnik Aleksa Jelić jedan je od tri potencijalna predstavnika na pesmi „Evrovizije“, koja će se ove godine održati šezdeseti put, u austrijskoj prestonici. Stalni član plesne trupe beogradskog Narodnog pozorišta do sada je dva puta bio kandidat za odlazak na ovo takmičenje, prvo sa pesmom “Beli grad”, u godini kada je pobedila Marija Šerifović, a zatim i duetskom numerom „Beli jablan“ sa Anom Štajdohar, koja im je donela drugo mesto. Treći pokušaj da svoj talenat pokaže čitavoj planeti Aleksa će imati na predstojećoj „Beoviziji“, kao jedini muški predstavnik u konkurenciji sa koleginicama Bojanom Stamenov i Danicom Krstić. Dok priželjkuje putovanje u Beč, tridesetosmogodišnji baletan i pevač posvećen je radu na pesmi kojom želi da predstavlja našu zemlju na popularnom muzičkom takmičenju, a paralelno sa tim priprema audio kompilaciju pesama, koju uskoro namerava da objavi. Dok sabira poslovne i privatne uspehe iz prethodne godine Aleksa za „Hello!“ govori o danima praznovanja, koji ga svake godine okrepe i inspirišu na nove pobede, i otkriva šta priželjkuje da mu se desi na emotivnom planu.

Kako ste proveli protekle praznike i kakvu emociju u vama budi ovaj period godine?

- Volim zimu, volim period slava, novogodišnje i božićne praznike. I to što je pao prvi sneg doprinelo je da atmosfera bude svečana, nekako sveta. Praznike sam proveo sa porodicom i prijateljima, a prvog dana 2015. nastupao sam na manifestaciji „Ulica otvorenog srca“ i tako započeo Novu godinu.

Šta je najlepše što vam je 2014. donela i šta ćete posebno pamtiti?

- Na prvom mestu zahvalan sam na tome što smo moji najbliži i ja ostali zdravi. Na poslovnom planu bilo je lepih angažmana, prvo sjajan, planetarno popularan šou-program „Ples sa svezdama“, u kome sam beskrajno uživao, zatim promocija dva singla "Još jednom" i "Disko i fank", a kao šlag na torti magično putovanje u Meksiko, koje ću dugo pamtiti.

Šta ste poželeli da vam se dogodi u ovoj godini?

- Poželeo sam da bude mira, sloge, ljubavi, zdravlja i puno posla. Celom svetu, pa i meni.

Početak godine doneo vam je ponudu da učestvujete u takmičenju za srpskog predstavnika na "Evroviziji". Kakva su vaša očekivanja?

- Obradovao me je poziv organizatora, koji sam prihvatio. Sve je to osmišljeno da bi se ljudi zabavili i ako je sve dobro iskonstruisano, a znamo da jeste, zabava je zagarantovana.

Ne takmičite se prvi put za odlazak na “Evroviziju“. Šta vas toliko motiviše?

- Možda bude treća sreća. Učestvujem u izboru, ali ne mogu da kažem da se takmičim. Treba da nas predstavlja najbolji, ko god da to bude.

Na društvenim mrežama nedavno su se pojavile fotografije na kojima ste u provokativnom izdanju. Kada su i kojim povodom one nastale?

- Da, i to sam ja, umetnik koji provocira. Fotke su nastale pre nekoliko godina, imaju umetnički izraz, što je meni uvek cilj. Nije mi nikakav problem da se skinem i slikam.

Mnogi vas doživljavaju kao stidljivog i odmerenog dečka, a ove fotografije otkrivaju vašu odvažnu i smelu stranu ličnosti. Koji od njih dvojice je vama bliži i u čijoj koži se bolje osećate?

- Sve sam to ja. Generalno se dobro osećam u svojoj koži, ima trenutaka kada sam stidljiv i miran, ali i onih drugih kada sam lud i odvažan. Izgleda da je prenaseljenost dovela da u meni živi više likova, a verovatno i u svima nama.

Televizijska publika gleda vas u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem". Kako se Ani Štajdohar dopada vaš angažman?

- Zamena nije prava reč. To je bio moj angažman koji se polako privodi kraju. Ana će nastaviti tamo gde sam ja stao, isto kao što sam ja nastavio tamo gde je ona stala pred porođaj. Za mene je to jedno divno iskustvo, divna emisija sa sjajnim muzičarima.

Kakvi su vam profesionalni planovi?

- Najbliže je učestvovanj u “Beosongu”, posle toga izlazi kompilacija pojačana sa dve nove pesme, a onda sledi proleće. Ono uvek donosi nove mogućnosti.

Šta u 2015. najviše priželjkujete na emotivnom planu?

- Želim da mi se desi nešto lepo, a nepredviđeno. Nekako sve planiramo i svemu naziremo kraj i pre nego što počne. Upravo zato bih voleo da mi se desi nešto iznenadno, a lepo.

Piše: Deana Đukić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Aleksa Jelić