Lepa Brena u društvu porodice i prijatelja uživala u blagodetima čarobnog Tajlanda

Lepa Brena u društvu porodice i prijatelja uživala u blagodetima čarobnog Tajlanda

Autor: | 06/02/2015

0


Pošto je tokom novogodišnjih praznika ponovo polomila ruku, ovoga puta dok je zimovala na Zlatiboru, folk divi Lepoj Breni bila je neophodna rehabilitacija. Zato je odlučila da se oporavi na Tajlandu gde je odmarala u društvu sinova Stefana i Viktora i supruga Slobodana - Bobe Živojinovića.
- Ovde nam je ludo i nezaboravno. Ima nas dosta, ekipa je super, tu su Boba i Viktor, Aca Lukas i njegova supruga Sonja. Prava zabava i uživancija. Malo se pliva, malo se sunčamo, šetamo se. Pogasimo telefone, kompjutere, pa se povremeno vratimo u civilizaciju, pročitamo vesti, pogledamo poruke. Neverovatan je osećaj da kontrolišete vreme - počinje folk zvezda razgovor za magazin “Hello!” i ističe da se na odmoru hrani po receptima lokalnog stanovništva.
- Ishrana je segment u kome izuzetno uživam kada sam ovde. Nema prženog, nema pohovanog, bareno i presno, drugim rečima, zdravo, što izuzetno prija. Posle nekoliko dana manje spavate, bolje se osećate, resetujete se i budete kao novi - kaže Brena koja se na Tajlandu tradicionalno podvrgava i detoksikaciji organizma.

- Detoksikacija je obavezna svaki put kada dođemo i to je jedan od razloga što nam Puket, između ostalog, toliko prija. Kada ste psihofizički opterećeni, kada radite naporan posao, morate da se relaksirate. Put do relaksacije vodi od zdrave ishrane, redovne fizičke aktivnosti do izbacivanja toksina iz organizma. Na Puketu, pored fantastičnih masaža, mirnih pejzaža i lepih plaža, postoji čitav niz detoks programa - navodi Brena, koja se posle povrede ruke napokon oseća dobro.

- Gips sam skinula i sada ruku lagano razrađujem. Prijaju mi more, plivanje i posebna vrsta mira koji ovde imam. Trudim se da što više vremena provodim u moru zbog lekovitih svojstava soli i osećam zaista se dobro. Ovo mi je već drugi put da lomim ruku za kratko vreme, prvi put sam je slomila na moru, tako da već i sama znam šta i kako treba primenjivati u procesu oporavka - ističe folk zvezda koja posebno uživa u pošalicama i dosetkama svog prijatelja Ace Lukasa.

- Pored Ace ne može da vam bude dosadno. Sada nas je u društvu još više, mada nas najviše zabavlja mala Viktorija, Acina i Sonjina kćerka, koja je isti tata. Svaki put kada negde putujem prija mi energija tog prostora, nakratko promenite misli, gledate u neke druge stvari i menja vam se perspektiva. Imala sam napornu godinu iza sebe, nimalo jednostavnu. Sreća, pa je to iza mene, a gledano odavde, sa Tajlanda, kada sam se i fizički izmestila, mnogo mi je lakše - iskrena je najveća zvezda bivše Jugoslavije koja je jedva dočekala odmor u jugoistočnoj Aziji.

- Tajland je destinacija koja je, dok je kod nas zima, klimatski najidealnija ako odlučite da idete u toplije krajeve. Znači, ako rešite da letujete zimi, najidealniji period za dolazak su januar, februar. Procenat vlage nije tako veliki i nema kiša, što je čest slučaj u ostalim mesecima. Pri tom, za nas koji se bavimo javnim poslom, posle novogodišnjih praznika i nastupa, koji se nekako zaokruže pred kraj godine, januar je idealan mesec za odmor. Tako da se sve uklapa - savetuje živa legenda folk muzike, koju je na odmoru neizmerno rastužila vest o smrti njenog prijatelja Kemala Montena.
- Kemal je bio drag gost, drag prijatelj. Strašno me je potresla vest o njegovoj smrti. Žao mi je što nisam bila tu da izjavim saučešće njegovoj porodici. Ovo je veliki gubitak za njegovu porodicu, sve nas koji smo ga poznavali i voleli, ali i za muzičku scenu u celini koju je svojim delom zadužio - zaključuje u razgovoru za "Hello!" popularna umetnica.

Piše: Nikola Rumenić; Life Content
Foto: Privatna arhiva; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin