Trostruko slavlje: Neda Ukraden organizovala je zabavu povodom rođendana unučadi

Trostruko slavlje: Neda Ukraden organizovala je zabavu povodom rođendana unučadi

Autor: | 13/02/2015

0


Najvažniji datum u porodici pevačice Nede Ukraden je 25. januar, dan kada je pre tri godine dobila unuke Nedu i Aleksandru, a igrom slučaja istog datuma prošle godine rođen je i njen unuk Dušan. U domu poznate dame slavlje za taj dan priprema se odmah posle novogodišnjih i božićnih praznika, a ona u društvu kćerke Jelene Bilbije i zeta Predraga Minovića čini sve kako bi mališanima priuštili besprekornu zabavu. Ovog puta odlučili su da rođendane obeleže u vlastitoj igraonici "Bibi", uređenoj tako da u njoj mogu da uživaju i deca, ali i njihovi roditelji.
- Iako smo slavlje priredili u sopstvenom prostoru, imali smo dosta posla oko dekoracije, kao i keteringa i torti. Svako je imao svoja zaduženja, ali moram da priznam da se Jelena najviše potrudila. Moja velika želja bila je da ispred igraonice tog dana stoje velike baklje, što se i dogodilo, ali je padao sneg, pa nisu mogle da zasijaju onako kako smo zamislili - počinje priču Neda.
- Imali smo pedesetak odraslih gostiju i tridesetak dece. Za starije smo pripremili posluženje u kafeu i zaista smo svi bili oduševljeni keteringom koji je, osim što je bio ukusan, predivno izgledao. Ručak smo završili nezaobilaznim ćevapima iz "Valtera", koje svi obožavamo. S druge strane, moja kćerka potrudila se da za mališane pripremi odličan program, pa je unajmila mađioničare koji su izveli mini-predstavu sa zečevima i golubovima, što je svu decu zadivilo.
Jedna od najdugovečnijih muzičkih zvezda sa ovih prostora za svoje unuke izabrala je odevne kombinacije koje im je donela iz Zagreba, ali su i Neda i Aleksandra za baku izabrale haljinu.
- Devojčice su ove godine htele da imaju bele i dugačke haljine, kako bi izgledale kao princeze. Našla sam jednu haljinicu po njihovoj zamisli u Zagrebu. Druga nije bila ista, pa smo po mom povratku morali da obiđemo Beograd kako bismo našle sličnu, što nam je uspelo. Za Dušana smo izabrali lepo odelo sa leptir-mašnom. S druge strane, one su meni izabrale haljinu koju ću obući. Naime, ja sam spremila crnu koktel toaletu i obukla sam je, ali kada je trebalo da krenemo, počele su da negoduju i tražile su da se presvučem u crvenu haljinu, što sam i uradila - iskrena je Neda, koja objašnjava zašto joj je pevanje rođendanske pesme najemotivniji trenutak slavlja.


- Svako dete je imalo svoju tortu u odnosu na svoja interesovanja. Neda voli karmine i šminku, pa je imala te motive na torti, dok je Aleksandra imala njene omiljene lančiće i nakit. Dušan je imao plavu, pravu dečačku tortu. Pevanje rođendanske pesme uvek mi je najemotivnije jer se setim dana kada su rođeni i kako smo ih izvodili iz porodilišta. Kada su rođene devojčice, bilo je prilično komplikovano, jer je te godine toliko padao sneg da smo jedva stigli do porodilišta u Višegradskoj. Uvek će mi pred očima biti scena kako sa dve nosiljke trčimo do automobila ne bismo li ih što pre uneli.
Osim što uživa u svakodnevnim aktivnostima sa unucima, ponosna baka misli i na njihovu budućnost, te im za svaki rođendan uplati izvesnu sumu novca na štednu knjižicu.
- Svako od njih je karakter za sebe, ni fizički ne podsećaju jedno na drugo. Zbog toga sa svakim moramo da imamo drugačiji pristup u vaspitavanju. Neda je uredna i voli sve da slaže, Aleksandra voli da peva i igra, dok Dušana zanima samo tehnika. Više mu se dopada daljinski upravljač nego bilo koja igračka. Oduvek sam maštala da mi po kući trče dečica i konačno mi se taj san ostvario - kaže Neda.
- Pošto unučići od mene svakodnevno dobijaju poklone, kada su im rođendani, volim da im uplatim novac na štednu knjižicu, koji će jednog dana koristiti za obrazovanje ili u neke druge svrhe - otkriva poznata dama koja će svoje fanove uskoro obradovati novim singlom.
- Nedavno sam završila snimanje pesme Subota, za koju sam uradila i spot, i jedva čekam da sve predstavim publici. Reč je o singlu koji je u maniru mojih prepoznatljivih pesama u poslednjih nekoliko godina, tako da sam sigurna u dobar odziv kod publike - zadovoljno završava Neda.

Piše: Ivana Nikolić; Life Content

Foto: Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin