Sanja Papić otkriva da je zaljubljena: Partner mi je najveća inspiracija i podrška

Sanja Papić otkriva da je zaljubljena: Partner mi je najveća inspiracija i podrška

Autor: | 16/02/2015

0

Otkako je pre dvanaest godina izabrana za mis Srbije i Crne Gore, rođena Novosađanka Sanja Papić živi bajku u kojoj joj je život ispunjen putovanjima, prestižnim događajima kojima prisustvuju svetske zvezde i kampanjama za najpoznatije kreatore i brendove. Oduvek je maštala o manekenskoj karijeri, a na putu ka uspehu uvek je mogla da računa na bezrezervnu podršku roditelja, a danas i partnera, o kome govori sa puno ljubavi. Mediji su je nedavno povezali sa poznatim beogradskim advokatom Mišom Ognjanovićem, sa kojim je fotografisana na jednom koncertu. Tridesetogodišnja menekenka je u intervjuu za magazin "Hello!" na pitanje da li su te insinuacije tačne odgovorila da je trenutno veoma zaljubljena, indirektno potvrdivši istinitost napisa. Na početku razgovora bivša misica prvo govori o poslovnim planovima.
- Dugogodišnja saradnja sa modnom kućom “Distante” i mojim velikim prijateljem Romanom Rosijem traje iz sezone u sezonu. Modna kuća koja okuplja najveće svetske brendove i postala je neizostavni deo mog vizuelnog identiteta. Moji roditelji već dve decenije imaju turističku agenciju, pa sam uvek u ovom periodu godine angažovana na pripremama za letnju sezonu. Jedan od projekata koji bih volela da zaživi od proleća je profesionalna obuka devojčica i devojaka, koja obuhvata upoznavanje sa osnovama ponašanja na sceni, pred kamerama i objektivom profesionalnog fotografa, profesionalno šminkanje, bonton, pravilnu ishranu i, naravno, osnove koračanja  i stava na manekenskoj pisti. Izuzetno sam ponosna na činjenicu da imam sjajan tim sa kojim godinama sarađujem. To su danas moji prijatelji koji su voljni da podele znanje i iskustvo u okviru ovog kursa.

Zbog čega najviše volite posao kojim se bavite?

- Kroz karijeru, koju sam počela da gradim u četrnaestoj godini, nizale su se razne mogućnosti i iskustva. Kao mis Srbije i Crne Gore izabrana sam među pet najlepših devojaka na svetskom izboru "Mis univerzum", u Panami, i tada su mi otvorena vrata svetske šou-biznis scene. Sada, posle dvanaest godina, ono što me zaista raduje su pozivi i ponude koje dobijam na račun te titule iz 2003. godine. Izbor za “Mis univerzum” bila je noć mog života, životna prekretnica. Počeli su da se nižu putovanja, kontakti, iskustva i širina u komunikaciji, koju sam stekla kroz upoznavanje novih kultura i prihvatanje različitosti. U tom periodu sam sazrela. Plasman na “Mis univerzum” i “Mis Evrope” prokrčio mi je put i izdvojio u modnoj industriji iz prosečnog života modela. Od devetnaeste godine radim „direct booking“ poslove. Devojke koje se bave ovim poslom znaju koliko to znači. Titule su mi donele status selebriti ličnosti na prestižnim svetskim događajima, mogu neskromno da kažem da sam uživala u tome i da je u prvim godinama to bio jedan nezaboravan doživljaj. Kretala sam se u krugovima svetskih zvezda i eminentnih ličnosti iz sveta filma, muzike i mode.

Većina devojčica u detinjstvu mašta da postanu misice ili manekenke. Da li je to bio i vaš san?
- Kao mala sam baš tako, kao i većina devojčica, pred ogledalom imala svoje predstave i čitavu zemlju čuda koja se odvijala u mojoj mašti. U tim kreativnim maštarijama najviše su stradale mamine stvari i nakit. Volela sam da obujem mamine potpetice i pratila sam iz dana u dan da li su mi bar za nijansu više "taman”. Od četvrte godine krenula sam na časove džez baleta, a već sa jedanaest nastupala sam na pozorišnoj sceni. To je bila ljubav na prvi podgled.

Bavite se poslom o kome mnoge devojke maštaju. Šta biste izdvojili kao najteže?
- Posao modela i lica koja karijeru grade pred kamerama u najvećem broju slučajeva je ograničen godinama. Danas da biste bili top-model, u ovu industriju ulazite vrlo mladi. To su velika odricanja kroz posao koji iziskuje profesionalizam, apsolutnu posvećenost, koncentraciju i činjenicu da su koferi vaš dom. Kroz sve te velike odluke vi emotivno i mentalno neminovno sazrevate u vanrednim okolnostima u odnosu na vašu generaciju, odvojeni od porodice. Istrajnost je bitna, a u isto vreme teška, ako se uzmu u obzir svi ti faktori. Raspoloženje se oslikava na licu svakog čoveka, a kamera ne trpi neraspoloženje.

Da li ste u nekim situacijama nailazili na predrasude zbog posla kojim se bavite?
- U životu se pridržavam principa: “Budi gospodar svoje volje i sluga svoje savesti”. Javni život je jedno, a realnost je nešto sasvim drugo. Za predrasude i ostale uzaludne nekonstruktivne rabote kod mene je situacija kao što Bora Đorđević u pesmi kaže: "Imam svoj mali svet i oko njega kineski zid". Taj luksuz su mi priuštili oni koji me vole.

Na šta ste u svojoj dosadašnjoj karijeri najviše ponosni?
- Ponosna sam na činjenicu da sam ostala dosledna sebi i što su profesionalno uvek dela bila dovoljna, reči su dolazile uz dela jer sam javna ličnost, ali nisu bile nužne. Naravno, ponosna sam na svoj CV i što se u njemu nalaze prestižna imena kao Roberto Kavali, brednovi kao što su “Omega” satovi, angažmani na svetskim događajima poput “Louis VuittonCup-a” u Valensiji,” New York Columbus day” parade i mnogih drugih. Ponosna sam na moje foto-albume i predivne uspomene i na porodicu koja mi je svih ovih godina pružala bezrezervnu podršku i imala poverenje u mene.

Koliko
vam je posao pomogao da izgradite modni stil?
- Stil je naš afinitet prema lepom, ali nije to što bi trebalo da bude ako ne podrazumeva i slobodu u poimanju lepog. Spadam u onu grupu žena koje smatraju da je bitno negovati ženstvenost kao stil. Ono što bi trebalo da bude neizostavni faktor u stilu svake dame i što nikada ne izlazi iz mode su urednost i nega.

Kako održavate savršenu liniju?

- Volim zdravo da se hranim, stoga ne postoji nikakva žrtva koju ulažem na temu linije. Ono što bih svakako izdvojila kao veoma važno u ishrani su đumbir i maslinovo ulje. Ne ustručavam se da pojedem sve što mi organizam traži, ali rekla bih da je revolucionarni momenat u mojoj ishrani bio kada sam uvela maslinovo ulje kao neizostavni sastojak svakog jela. Trudim se da slatkiše ne konzumiram svakodnevno, prvenstveno zbog tena. Pijem puno vode, jer je ona eliksir lepote. Do sada nisam trenirala, ali jedna od stvari kojima želim da obogatim svoj život ove godine svakako je sportska aktivnost.

Kakav je vaš stav o estetskoj hirurgiji?
- Lepota je u različitosti. Svakako bi trebalo da kao žene budemo u toku sa naprednim tehnologijama, ali ideja o ugrađivanju stranih tela još mi je daleka. Pratim kozmetičke inovacije i ono što u svetu postaje sve veći trend je „organic lifestyle“, koji i u kozmetici počinje da dominira, a reč jeo prirodnim preparatima. Prošle godine, na Šri Lanki, sedela sam na plaži i na lice nanosila biljku aloe vera u svom osnovnom obliku. Osećaj i efekat je neuporediv sa nanošenjem bilo kog drugog kozmetičkog preparata.

Da li ste karijeru često stavljali ispred emotivnog života?

- Da, dosta dugo, jer drugačije nije moglo. Nikada nisam bila na istom mestu.

Mediji su pre nekoliko meseci pisali o vašoj navodnoj vezi sa  advokatom Mišom Ognjanovićem. Kakav je vaš trenutni emotivni status?
- Moje trenutno emotivno stanje je preemotivno, zaljubljena sam.

S obzirom na to da ste zaljubljeni, da li razmišljate o udaji?
- Razmišljam o ljubavi, bezuslovno i bez plana se prepuštam onome što ona donosi.

Šta muškarac mora da poseduje da bi vas osvojio?

- Najbolji odgovor na to pitanje je pogled na muškarca koji me je osvojio.

Kako ste u životu proživljavali ljubavna razočaranja?
- Jedna lepa misao kaže: “U životu se uvek pojavi osoba pored koje shvatite zašto ni sa kim do tada nije uspelo”.

Kojim aktivnostima ispunjavate slobodno vreme?
- Najviše me ispunjavaju putovanja, jer ona stvaraju najlepše uspomene. Kroz putovanja spoznajemo svet i sebe u njemu i zaista verujem da je izuzetno važno biti otvoren za svaku destinaciju i kulturu. Naravno, svako putovanje je od neprocenjive vrednosti kada ga delite sa osobom koju volite. Ono što mi pričinjava zadovoljstvo u slobodno vreme svakako je pravljenje narukvica od kristalnih perli - “happypearls bracelets”, koje ulepšavaju stajling svake dame. Svaka je ručno rađena u trenucima mog slobodnog vremena i svaka je unikat. Kolekcija za devojčice je privukla veliku pažnju i osmesi na licima devojčica su najveći kompliment za ove narukvice koje su i nastale sa namerom da obraduju one kojima su namenjene.

Ko su osobe do čijeg vam je mišljenja najviše stalo?
- Kada smo privatno zadovoljni, shvatamo da je dom osnova suštinske sreće, snage, svakog daljeg uspeha, kolevka razumevanja i podrške. Sve velike odluke donosim sa mojom jačom polovinom.

Intervju: Zvezdana Milovanović; Life Content
Foto: Mladen Sekulić; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti