Tanja Rađenović sa suprugom Petrom proslavila je 12 godina skladnog braka

Tanja Rađenović sa suprugom Petrom proslavila je 12 godina skladnog braka

Autor: | 16/02/2015

0

Iza ozbiljnog lica voditeljke Tanje Rađenović, pred kamerama, krije se osmeh zadovoljstva za koji je zaslužan njen suprug Petar, sa kojim je nedavno proslavila dvanaest godina skladnog braka. U porodičnoj atmosferi, zajedno sa kćerkama, jedanaestogodišnjom Teodorom i godinu i po mlađom Anđelom, simpatična četrdesetjednogodišnjakinja i njen životni partner sa svojim mezimicama proslavili su taj važan datum.
- Sticajem okolnosti bila je nedelja, tako da smo godišnjicu proveli u porodičnom, kućnom okruženju. Spremila sam posebnu trpezu i ceo dan smo proveli sa decom i najbližim članovima familije. Nismo nigde izašli, ali nam je svejedno bilo lepo. Sneg je počeo da pada, pa je atmosfera bila slična kao tog dana pre dvanaest godina.
Šarmantna voditeljka ”Nacionalnog dnevnika” na televiziji “Pink” i njen suprug sve važne datume vole da obeleže iako nisu skloni romantičnim gestovima, pa to najčešće čine u društvu jedanaestogodišnje Teodore i dve godine mlađe Anđele.
- Naš odnos ne bih nazvala romantičnim, to je kvalitetna ljubav koja se svakim danom pokazuje. Nije zgoreg kada još imamo povod da upriličimo lepu atmosferu. Čaša vina i večera u porodičnom domu za nas su sasvim dovoljni, ali mi volimo da i sa kćerkama izađemo u restoran i da sve bitne događaje nas četvoro obeležimo zajedno - kaže Tanja, koja je supruga nedavno obradovala poklonom za rođendan i godišnjicu braka.
- Za rođendan i godišnjicu braka supruga sam obradovala jednim, ali vrednim poklonom. Ja ne delim poklone na velike i male, nego na one koji me mnogo obraduju i one koji me malo obraduju. Ako me malo obraduju, znači da je reč o običnoj kurtoaziji, a ako me nešto mnogo obraduje, znači da je neko pogodio moje afinitete. Na primer, svako ko me dobro poznaje zna da ću se pre obradovati živoj orhideji, nego bilo kom drugom cvetu. Petar i ja prilično dobro poznajemo jedno drugo, pa nema mesta iznenađenjima. On mene ne može poklonom da obori sa nogu, jer odlično poznaje moj ukus, znam da će mi kupiti prsten koji mi se sviđa, narukvicu koju smo zajedno gledali ili parfem za koji sam nekada rekla da mi se dopada. Isto tako i ja za njega. Romantična iznenađenja svedena su na minimum.
Ova četvoročlana porodica najviše uživa na putovanjima, pa svaki slobodan trenutak koriste da negde otputuju.
- Nas četvoro najbolje se osećamo kada planiramo putovanje i kada posle uživamo u tome. Nedavno smo se vratili sa Kopaonika i već planiramo da krajem februara odemo u Italiju na skijanje. Za maj smo planirali posetu našoj familiji u Nemačkoj, pa se unapred radujemo.


Tanja smatra da su ona i njen suprug u bračne vode uplovili u idealnom trenutku za oboje.
- Mislim da smo se moj suprug i ja venčali u pravo vreme. Pri tome ne mislim na godine, već na to šta je ko od nas u životu prošao i kakvo nam je životno iskustvo. Mislim da smo lepo uklopili dva životna iskustva, koja su koliko slična toliko i različita. Ključne stvari su se poklopile, dobili smo dvoje divne dece. Prilično lako se dogovaramo o životnim stvarima, a sve ostalo je manje važno - ističe voditeljka, koja sa suprugom deli iste ciljeve i vrednosti, zbog čega su uspeli da sačuvaju skladan brak:
- Mislim da ne postoji recept za uspešan brak, niko ne zna šta nosi dan, a šta noć. Volim da kažem da niko ni na koga nema doživotnu tapiju. Sve je stvar trenutka i svako od nas ima neke crvene linije koje ne dozvoljava da neko drugi prelazi. Mislim da je vrlo bitno da se u vezi znaju prioriteti. Vrlo je bitno da se ljudima podudaraju ciljevi i da se čovek zapita: “Gde bih ja voleo da budem za dvadeset godina od ovog trenutka i da li za dvadeset godina pored sebe vidim ovu istu osobu? Da li možemo da nastavimo da delimo iste afinitete i da li ćemo moći da kao baka i deka sedimo sami kod kuće uveče i kao sada, napravimo jedno drugom večeru i popijemo po čašu vina?” Nema pravila, neko može da misli da je našao osobu za ceo život, pa da mu se slika o njoj promeni za jedan dan. Volim da živim od danas do sutra i ne razmišljam previše o budućnosti. Nama je trenutno ovako lepo i nadam se da će tako i da ostane. Prioriteti su nam da izdvojimo novac na lepa putovanja, da školujemo decu, da zajedničko vreme provodimo kvalitetno. Da nema razumevanja i ljubavi, ne bismo opstali u ovom vremenu.
Iako nema recept za dobar brak, lepa voditeljka smatra da bi oba supružnika trebalo da imaju „izduvni ventil“ i poverenje jedno u drugo, kako bi zajednica bolje funkcionisala:
- Viši cilj su uvek Teodora i Anđela, ali svako od nas ima neki svoj ventil. U te ventile jedno drugome se ne mešamo, jer smatram da je osnova dobrog odnosa poverenje. Ako nema poverenja, čovek sam sebi truje i telo i razum. Čovek bi trebalo da živi u zajednici koja ga u isto vreme vezuje, a u dobroj meri i oslobađa. Volim da bar jednom mesečno izađem sa prijateljicama i mnogo mi je bitno što mi suprug u tome pruža podršku i što mi veruje. S druge strane, imamo mnogo zajedničkih prijatelja sa kojima uživamo u druženju, samo nam ponekad nedostatak sna remeti tu organizaciju.

Piše: Zvezdana Milovanović; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti