Snežana Đurišić: Karijeru sam gradila težim putem, ali je svaki korak bio pravi

Snežana Đurišić: Karijeru sam gradila težim putem, ali je svaki korak bio pravi

Autor: | 23/02/2015

0


Karijeru dugu četiri decenije, pevačica narodne muzike Snežana Đurišić 23. februara krunisaće velikim solističkim koncertom u Centru “Sava”. Tokom tako dugog perioda na javnoj sceni, dama zavidnih vokalnih mogućnosti održala je samo tri koncerta u Beogradu, a poslednji put u našem glavnom gradu pevala je pre više od deset godina.
- Moja karijera je išla teže nego neke druge, ali je zato trajnija. Put je bio sporiji, vremena su bila drugačija, znalo se ko, šta i kako može. Svaki korak koji sam napravila bio je pravi i odlučan, i ostavio je pečat na moj rad. To je razlog što sam danas u prilici da obeležim ovakav jubilej - na početku razgovora za “Hello!” kaže pedesetpetogodišnja pevačica, koja je prve muzičke korake napravila sa samo sedam godina. U dosadašnjoj karijeri otpevala je brojne hitove, kao i izvorne narodne pesme, a gotovo da nema narodnog veselja na kome se ne zapeva neka njena pesma. Uprkos tome, na festivalima nije često nagrađivana, mada je uoči profesionalnog jubileja njena pesma “Lepi moj” prošle godine odnela pobedu na “Grand festivalu”. Izuzetno emotivnim izvođenjem pesme Snežana je osvojila publiku, a posle proglašenja pobednika, izrazila je zadovoljstvo i sreću što nagrada ide u humanitarne svrhe. Neki mediji objavili su da je pevačica pesmu posvetila pokojnom suprugu Slobodanu Gvozdenoviću, ali ona to nije želela da komentariše.
Gotovo dve godine posle iznenadne suprugove smrti, Đurišićeva je i dalje neutešna zbog gubitka osobe koja je uz nju bila od njene petnaeste godine. Ipak, razgovore o njemu čuva iza svoja četiri zida.
- Ne želim da se moja muka i moj emotivni haos provlače kroz medije. Neka ta bol ostane za mene, da je nosim u sebi. Tu prazninu niko mi ne može ispuniti.
Uzbuđena pred beogradski koncert, raduje se što će te noći uz nju biti mnoge njene kolege i prijatelji. Posebno je veseli dolazak njenih najmilijih, sina Marka i njegove supruge Đurđe, kćerke Maje i unuka, devetogodišnjih Teodore i Miloša i sedmogodišnjeg Luke. Priželjkuje da među poznatim licima vidi i najmlađeg člana porodice - unuku Lanu.


- Radujem se dolasku mojih najmilijih, samo ne znam da li će najmlađa unuka moći da dođe, jer ima samo tri i po godine. Stariji unuci će sigurno doći, ako nas ne iznenadi neka prehlada - kaže članica žirija “Zvezde Granda” i otkriva koliko je najmlađim članovima porodice bliska ljubav prema narodnoj muzici.
- Svi moji unuci su muzikalni. Redovno gledaju “Zvezde Granda” i dolaze sa mnom na snimanja. To im je sve vrlo interesantno - otkriva Snežana i priznaje da ne bi volela da se svojim unucima nađe u ulozi muzičkog sudije. Iako su vrlo živahni i rapoloženi za pesmu i ples, njihova baka će na sceni biti sa bendom i gostima, čija imena čuva kao iznenađenje.
- Biće sjajnih gostiju, ali ih neću otkrivati pre koncerta. Ono što garantujem publici je dobra i kvalitetna muziku.
Kolege iz žirija, Ana Bekuta, Dragan Stojković, Šaban Šaulić, Zorica Brunclik i Aca Lukas, kao i članovi produkcijskog žirija “Zvezda Granda” Lepa Brena, Žika Jakšić i Saša Popović, nisu dobili pozivnice, a to se, prema Snežaninim rečima, neće ni dogoditi.
- Nisam ih pozvala, jer njima poziv ne treba. Njihov dolazak se podrazumeva, oni su mi prva kolegijalna podrška.
Dok odbrojava dane do koncerta, Đurišićeva pomno prati tok organizacije u kojoj i sama učestvuje, ali se trudi da isključivo bude fokusirana na repertoar.
- Ja sam zadužena za muzički deo i to mi odlično ide, a za ostalo imam ljude koji su dugo u tom poslu, kojima verujem i koji su mi saveznici u pripremama, tako da sam bezbrižna. Kažu da nemaju problem sa mnom, a nadam se da je tako i kada napustim probu - kroz smeh kaže Snežana koja je i fizički spremna za scenu.
- Celog života se bavim nekom fizičkom aktivnošću, samo sam vežbanje prilagodila svojim godinama, tako da se tu ništa bitno ne menja zbog koncerta. Idem u teretanu, aktivni sam skijaš, pa je i kondicija tu - završava razgovor pevačica koja posle nastupa u Centru “Sava” planira da otputuje na odmor.

Piše: Deana Đukić; Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin