Marija Veljković: Uvek nađem vremena za romantične trenutke sa suprugom

Marija Veljković: Uvek nađem vremena za romantične trenutke sa suprugom

Autor: | 09/03/2015

0


Od kada je pre osam meseci sa suprugom Milanon Milovanovićem dobila drugo dete, kćerku Rosu, šarmantna voditeljka i glumica Marija Veljković započela je potpuno novo životno poglavlje. Uz dvoipogodišnjeg sina Đurađa, u domu skladnog bračnog para svake večeri je prava žurka, pa iako je sa mužem već devet godina u vezi, uz nove životne okolnosti svakodnevno se iznova upoznaju. Tridesettrogodišnja voditeljka vratila se svojim poslovnim obavezama još pre nekoliko meseci, a uskoro je očekuju i novi poslovni angažmani, a time i razdvajanje od dece.
Lepa voditeljka kviza "Slagalica" tvrdi da svoje mališane voli najviše na svetu, ali ipak izdvaja vreme koje posvećuje samo sebi, drugaricama ili romantičnim trenucima sa suprugom, a brugu o deci tada prepušta babama i dedama.

Kako izgleda život učetvoro u vašoj kući?
- Divno, nikada nam nije dosadno. Milan voli da kaže da se svaki dan iznova upoznajemo jer je sada dinamičnije nego kada smo imali jedno dete. Đurađ sada ide u vrtić, pa sam pre podne posvećena samo Rosi, ali kada se uveče svi okupimo, onda nastaje prava žurka.

Jeste li želeli da razlika u godinama između vaše dece bude mala?

- Ti možeš to da želiš, ali u današnje vreme, kada su ljudi pod tolikim stresom, to ne može da se planira. Nismo mislili da će razlika biti tako mala, ali to ima svoje prednosti. Imamo mnogo primera u okruženju, gde je između dece mala razlika u godinama i onda oni, kada porastu, budu vrlo bliski.

Koliko su sada bliski s obzirom na to je ljubav između brata i sestre uvek posebna?
- Ja sam imala brata i znam koliko je ta ljubav posebna. Njihov odnos je prevazišao sva moja očekivanja u pozitivnom smislu. To ima veze i sa Đurađovim karakterom, ali i sa tim da sam mu ja svaki dan tokom trudnoće pričala da će dobiti sestru i da treba da je voli najviše na svetu. Kada sam se vratila iz porodilišta, on je odmah bio oduševljen Rosom. Kada mu kažem da ne mogu sa njim da se mazim jer moram da uspavljujem Rosu, on se nikada ne buni. Naravno, kao i svako dete pokušava da skrene pažnju na sebe, a mi se trudimo da mu se posvetimo podjednako kao kćerki.

Kako ona reaguje na brata?
- Ona njega stvarno obožava. Pošto je počela da izgovara slogove, stalno ga doziva, a on joj recituje pesmice. Imaju neku svoju komunikaciju koja je instinktivna, a koju mi ne razumemo.

Oslanjate li se na metode vaših roditelja u vaspitavanju dece?

- Ne, ja sam razvila svoj metod. Ne želim da mi deca budu razmažena, više volim da Đurađu nešto i sto puta objasnim nego da viknem na njega. Jeste da treba više vremena i strpljenja, ali vidim da to daje rezultate.

Po prirodi ste strpljivi.
- Jesam, ali svakome, pa i meni, dođe "žuta minuta". Međutim, kada su deca u pitanju, strpljenje je neophodno.

Da li je Milan stroži od vas i slušaju li ga više deca?
- Milan je stroži od mene i ima drugačije metode, ponekad i glumi strogoću. Rosa je još beba, ali Đurađ ga više sluša. Pre neki dan rekla sam mu da ne izlazi iz kreveta i ne hoda bos po stanu, ali me nije poslušao. Onda je Milan slučajno naišao i on je odmah otrčao u krevet da ga tata ne vidi da je bos.

Kako se Đurađ snašao u vrtiću?
- Đurađ ide od septembra u vrtić i mnogo voli svoje nove drugare. Uočavam promene kod njega, iznenadim se kad sam opere ruke, jede ili se sam skine i obuče. To su stvari koje tamo uče, a mislim da to kod kuće ne bi naučio.

Primećujete li kod njega svoje i Milanove osobine?
- Fizički podseća na mene, a na Milana je pedantan. Ja sam mislila da je urednost nešto što se uči, a sada shvatam da je nasledna. Stalno zatvara Rosinu flašicu, mašinu za sudove koju ja zaboravim i ostavim poluotvorenu ili namešta magnete na frižideru. Čak i kada se posvađamo, on plače i radi sve ono što je meni promaklo.

Da li vi i Milan pronalazite vreme za sebe?

- Mi volimo da se šalimo da je kod nas u domu svake večeri u osam uzbuna, jer tada počinjemo da uspavljujemo decu. Posle toga, ako ja ne zaspim, možemo malo i da popričamo, jer je Đurađ sada u takvom uzrastu da sve upija i prenosi, tako da pred njim više ništa ne možemo da pričamo. Jeste nam divno sa decom, ali se dešava da ih ostavimo i odemo na nekoliko sati van kuće i tada nam je kao da se opet zabavljamo.

Koliko vam znače ti trenuci bez dece?
- Naša pažnja je usmerena na njih kada smo zajedno, iako ih volimo najviše na svetu, normalno je da imamo potrebu za trenucima koje bismo proveli udvoje. Takođe, mislim da svaka žena mora da izdvoji vreme samo za sebe. Ja njih ne bih mogla da ostavim na nekoliko dana, mada ću uskoro morati, i već strahujem kako će mi biti.

Zbog čega ćete morati da se razdvojite?
- U maju igram predstavu u Švajcarskoj, gde ću provesti tri dana. Često pomislim kako će mi biti, ali to je sve korisno iskustvo i deo života. Nećemo moći uvek da budemo zajedno.

Posle obe trudnoće brzo ste se vratili poslu, zbog čega ste doneli takvu odluku?

- Oba puta sam se vratila posle tri meseca na posao, što je najmanji zakonski rok. Moj posao nije klasičan i prija mi da imam obavezu da se lepo obučem i našminkam. Mislim da bi žena uvek trebalo da bude ono što jeste, a da materinstvo samo daje punoću životu.

Hoćete li uskoro raditi novu predstavu u pozorištu?
- Vratila sam se svojim starim ulogama, a u okviru trupe "Balkan novi pokret" sledećeg meseca počeću da glumim u predstavi "Metar i po do Cezara". Već sam spremala novi komad "Pepeljuga" pred Novu godinu i sve je lepo funkcionisalo iako sam imala više obaveza nego inače.

Priželjkuje li novi angažman na televiziji?
- Uvek priželjkujem novi angažman, svejedno da li je reč o pozorištu ili televiziji. Iako sam po profesiji glumica, publika me pre svega zna po kvizu "Slagalica". Volela bih da se oprobam na televiziji i u nekim novim emisijama uz "Slagalicu".

Imate li vremena za drugarice?
- Da, ali to su najčešće izlasci preko dana. Više nemam ni priliku ni želju za lumpovanjem do zore. Imam drugarice koje imaju decu i sa njima vodim neku vrstu razgovora, ali podjednako uživama i sa drugaricama koje još nisu majke. Nije da njima ne pričam o deci, ali zaista volim da čujem kakve su njihove veze, kako se provode. Da im dam neki ljubavni savet ili da potražim neki savet od njih.

Milan i vi ste zajedno već devet godina, slavite li godišnjice ili "Dan zaljubljenih"?
- Ovo je prva godina kad nismo ništa slavili. Jednostavno, nije bilo prilike, Recimo, nedavno, na "Dan zaljubljenih" deca su nam bila bolesna. Mogli smo da ih ostavimo, ali u tom trenutku nam je bilo važnije da budemo uz njih, a mi možemo da izađemo bilo koje druge večeri.

Priređujete li jedno drugome rođendanska iznenađenja?
- Milanu je bio rođendan 10. januara, okupili smo kod nas kući nekoliko prijatelja i članove njegove porodice, ali deca su bila u centru pažnje. Pošto su moj, Đurađev i Rosin rođendan na po dve nedelje, njima ćemo ovog leta praviti zajedničko slavlje, dok ćemo moj verovatno obeležiti odlaskom na večeru.

Kupujete li poklone jedno drugome?
- Naravno, ali sam ja po tom pitanju praktična. Pošto on ne voli da ide u šoping obično mu kupim ono što mu je potrebno.

Jeste li uspeli da povratite staru kilažu posle drugog porođaja?
- Imam dva kilograma viška, ali nisam pobornik dijeta. Posle Đurađa, vratila sam se na staru kilažu posle godinu dana, a sada ima još četiri meseca za to. Planiram da počnem da vežbam jer mi je to potrebno radi oduška, ne toliko zbog rezultata.

Trudite li se da vam se deca zdravo hrane?
- To mi je bitno, a pošto Đurađ sada ide u vrtić sa njim mi je lakše jer znam da je tamo pojeo sve što mu je potrebno, pa ja uveče mogu da mu dam i keks. Ne idem u krajnosti i nisam od onih roditelja koji misle da njihova deca ne bi trebalo da jedu slatkiše, ali se trudim da im ishrana bude zdrava. Kad pojedu meso i brokoli, mogu da dobiju i nešto slatko.

Koliko su vaši i Milanovi roditelji posvećeni unucima?
- Veoma, Milanove roditelje deca češće viđaju jer žive u Beogradu i mnogo nam pomažu. Svaki dan su sa njima, što je za mene veliko olakšanje. Moja mama dođe, pa bude kod nas i po mesec dana. Mojim roditeljima Đurađ i Rosa su jedini unuci i oni su im sve na svetu. Milanovi imaju još unuka, ali je ta ljubav podjednaka.

Da li vam je lakše kada vam majka dođe u goste?
- Jeste, jer tada ne moram da razmišljam o kuvanju, peglanju ili čišćenju kuće, ali mi je pre svega drago da ona provodi što više vremena sa decom.

Želite li Milan i vi i dalje troje dece?
- Nama je to bila želja od početka veze, ali sada shvatamo da nismo imali pojma šta pričamo. Volela bih troje dece, ali ne sada već kada Đurađ i Rosa malo porastu. Želim da malo odspavam, jer mi je san trenutno najveći luksuz.

Intervju: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content
Stilistkinja: Iva Radovanović; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin