Branka Pujić: Naučila sam da uživam u sadašnjem trenutku i malim stvarima

Branka Pujić: Naučila sam da uživam u sadašnjem trenutku i malim stvarima

Autor: | 10/03/2015

0


Briljantnim ulogama u predstavi “Čikaške perverzije” glumica Branka Pujić i njen bračni i pozorišni partner Dragan Jovanović oduševljavaju publiku u “Domu sindikata”, a posebnu radost nedavno je izazvao dolazak Novaka Đokovića, koji se poznatim glumcima i njihovim kolegama, Olgi Odanović i Igoru Đorđeviću, prošlog ponedeljka pridružio na sceni. Oduševljena glumačkim umećem najboljeg tenisera sveta, priznata glumica za “Hello!” govori o svojim utiscima sa scene, koju je te večeri delila sa suprugom Draganom i Novakom, koji se našao u ulozi njenog dečka.
- To može samo u pozorištu, da u isto vreme imam i muža i dečka. Zato ga i obožavam - kroz smeh počinje razgovor Branka i otkriva kako se Novak našao u ulozi specijalnog gosta.
- Novak i Dragan se dugo poznaju, zajedno su igrali tenis dok je Nole bio mali. On je ovu predstavu gledao i ranije, a poslednji put kada je imao petnaest godina. Kada je čuo da je ponovo igramo, imao je želju da je pogleda, pozvao je Dragana i došao sa Jelenom u “Dom omladine”. Posle predstave smo seli i razgovarali, a Dragan je došao na ideju da sledeće večeri i on zaigra sa nama. Nismo očekivali da će se pojaviti, međutim, on je ipak došao i na brzinu smo ga spremili za scenu. Dragan mu je dao neku svoju košulju u stilu osamdesetih, šorts i naočare, i on je za tren ušao u lik i pokazao da je pravi šoumen.
Oduševljena glumačkim umećem našeg najboljeg sportiste, poznata glumica kaže:
- Nole je odličan partner, jer pažljivo sluša i potpuno je prisutan na sceni. Očigledno je da voli da se igra, kao i na sportskom terenu. Publika je bila oduševljena, dočekali su ga ovacijama i zaista smo svi uživali u tom izvođenju.
Sa jednakim oduševljenjem publika gleda i Draganov i Brankin odnos na sceni. Harmonični bračni odnos supružnika, koji neguju dve i po decenije, jednako je skladan i na sceni.
- Draganova i moja poslovna saradnja mi je vrlo zabavna. Njegova uloga u “Čikaškim perverzijama” zaista je maestralna, stalno smišlja nešto novo i mene prvu iznenadi na sceni. Posle predstave uvek razgovaramo i to je jedan od razloga što ovaj projekat toliko živi.
Iako su zimski meseci rezervisani za boravak u vikendici na Zlatiboru, ovog januara Dragan je odlučio da suprugu iznenadi egzotičnim putovanjem na Tajland, što je ona prihvatila sa oduševljenjem.
- To je bio moj rođendanski poklon od Dragana. Ovo je prvi put da smo otišli na Tajland i moram da kažem da se on stvarno mnogo žrtvovao, jer je morao da provodi vreme na temperaturi koja njemu apsolutno ne odgovara. U početku je mnogo vremena proveo pod klimom u sobi, ali su ga, kako kaže, spasila dva genijalca, jer je za to vreme gledao Novaka na “Australijan openu” i čitao Dostojevskog.
Za razliku od njenog partnera, visoke temperature, sunce i peskovite plaže Branki su u potpunosti prijali, pa sa ovog egzotičnog putovanja nosi predivne utiske. Nisu izostali ni izleti, u kojima su oboje podjednako uživali.
- Draganu je prijao odlazak u džunglu, jer mu tamo nije bilo vruće. Zajedno smo išli na rafting, spuštali smo se sajlama i vozili se na četvorotočkašu, a najveća avantura bilo je jahanje slonova. Obišli smo čarobna ostrva, a gledali smo i fantastičnu predstavu, najveći azijski šou. Imali smo vremena za odmaranje, ali smo bili i aktivni, na kraju je i Dragan uživao.
Dok je bračni par uživao u lepotama turističkog dragulja, njihova dvadesettrogodišnja kćerka Anđela boravila je u Parizu, a po povratku u Beograd dočekali su je pokloni iz Azije. Studentkinja četvrte godine Fakulteta dramskih umetnosti posvećena je obavezama na fakultetu, kao i u pozorištu, gde igra u predstavama “Ćelava pevačica” i “Dobro došli u Srbiju”, a sredinom marta očekuje je premijera “Kamenog gosta” u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić”. Ova skladna porodica uživa u zajedničkim trenucima u porodičnom domu u Zemunu, pa iako se sve troje bave glumom, zajednička profesija samo je jedna u nizu tema kojoj se u razgovorima posvećuju.
- Uglavnom smo usmereni na naš porodični život, a ljudi sa kojima se privatno družimo nemaju veze sa našim poslom. To je naša oaza i sklonište od stalnog usmerenja na profesiju. Odvojiti posao i porodični život pitanje je balansa.
Budući da Branka Pujić predaje Scenske igre na Fakultetu dramskih umetnosti izvrsnim umećem plesanja tanga održava kondiciju, zahvaljujući čemu u pedeset prvoj izgledom može da parira znatno mlađim koleginicama. Uz to, predana je i u radu sa decom u školi glume “Mali teatar” u osnovnoj školi “Lazar Savatić” u Zemunu. Pored fizičke aktivnosti i dobre genetike, Branka se redovno neguje prirodnim preparatima, a kao izričita protivnica estetske hirurgije tajnu lepog izgleda žene vidi u potpuno drugom umeću od onih koje u rukama drže estetski hirurzi.
- Smatram da bi žena trebalo da se trudi da izgleda dobro, ali mislim da je važnije da uspostavi balans u sebi. Srećna žena isijava to osećanje iz sebe i tada zrači lepotom. Moja sreća je pre svega moja porodica, ljubav i bliskost koju imamo. Ispunjavaju me moji prijatelji, studenti, pozorište i putovanja. Važno mi je da stalno učim i saznajem nešto novo.
Poznata Beograđanka priznaje da ranije nije imala takav stav prema životu, već da je on došao sa životnim iskustvom.
- Naučila sam da uživam u malim stvarima, u sadašnjem trenutku. Ranije sam stalno imala neke velike ciljeve i želje, ali s vremenom shvatiš da bi trebalo živeti u sadašnjosti, a ne u prošlosti ili budućnosti. Mislim da je najvažnije biti u harmoniji sa samim sobom i stalno treba prespitivati sebe šta nas zaista čini srećnim. Često živimo nečije tuđe snove ili neke svoje koji nisu dovoljno relani. Istina je da zaspim sa mislima šta je to što bih želela, ali kada se probudim, zahvalna sam na onome što imam. Najvažnije je umeti uživati u datom trenutku - uz neizbežan osmeh završava Branka Pujić.

Intervju: Deana Đukić; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još