Momčilo Otašević: Devojka Tina nije ljubomorna na moje scene sa atraktivnim koleginicama

Momčilo Otašević: Devojka Tina nije ljubomorna na moje scene sa atraktivnim koleginicama

Autor: | 24/03/2015

0

Zvezda serije "Budva na pjenu od mora" Momčilo Otašević za kratko vreme postao je jedan od najtraženijih glumaca mlađe generacije u regionu. Simpatični dvadesetpetogodišnjak pokazao je da je podjednako uspešan u pozorištu, na filmu i u serijama. Trenutno publika ima priliku da ga gleda u seriji "Kud puklo da puklo", u kojoj tumači glavnog junaka. Pored profesionalnih uspeha koji prate mladog Podgoričanina, imao je razloga za slavlje - nedavno je proslavio dvadeset peti rođendan. Njegova dugogodišnja devojka Tina Jovetić iznenadila ga je dolaskom u Zagreb, što mu je zapravo bio najlepši rođendanski poklon. Iako su često razdvojeni, jedno drugome ne daju povoda za ljubomoru, pa Otašević ne razmišlja o tome šta njegova devojka radi dok on živi na relaciji Cetinje-Zagreb-Beograd. S druge strane, ni njegova lepša polovina nema problem sa njegovim obožavateljkama, ali ni sa intimnim scenama koje Momčilo snima sa koleginicama. U razgovoru za magazin "Hello!" Otašević prvo priča o tome kako je proslavio rođendan sa ekipom serije "Kud puklo da puklo".
- Rođendan sam proslavio u radnoj atmosferi. Naravno, slavlje nije izostalo, ekipu sam počastio crnogorskim specijalitetima, a oni su mene zasuli čestitkama i poklonima.

Kolikovam je važno da bitne datume proslavljate u krugu porodice i prijatelja?

- Kad god mi okolnosti to dozvole, sve važne događaje proslavljam uz porodicu i prijatelje. Zbog posla sam propustio neke važne datume, na primer, nisam mogao da prisustvujem dodeli diplome mojoj sestri Sanji, ali sam bio prisutan preko Skajpa. Već nekoliko godina moju krsnu slavu Svetog Nikolu dočekujem van kuće, što uz rođendane predstavlja najvažniji povod za porodična okupljanja.

Kakvo vam je iznenađenje priredila devojka Tina?
- Njeno prisustvo bilo je dovoljno iznenađenje.

Šta ste poželeli tog dana?
- Poželeo sam da me zdravlje služi i sreća prati kao do sada, a za ostalo ću se ja pobrinuti. Kada se osvrnem, mogu da budem zadovoljan svim što mi se dešavalo. Bilo bi dobro da se to nastavi, a da se problemi, kojih je bilo, svedu na najmanju moguću meru.

Tumačite glavnu ulogu u seriji "Kud puklo da puklo". Kakav je lik koji igrate?
- Uloga Damira u seriji dobro mi je došla da se "razradim", pre svega omogućeno mi je da radim sa priznatim i iskusnim glumcima od kojih mogu mnogo da naučim, tako da sam se maksimalmno trudio da iskoristim ponuđeno. Tumačim Damira, rendžera u parku prirode u kome je proveo ceo svoj život, izuzev boravka na studijama, istinski voli svaki pedalj tog parka i brani ga u pravom smislu reči. Kad se svemu tome dodaju i komplikovana ljubavna priča, lokalni problemi i likovi, uz dobru dozu humora napravljena je vrlo zanimljiva serija.

Koliko se poistovećujete sa likovima koje igrate?
- Trudim se da lik koji tumačim interpretiram što uverljivije, da svako može da se poistoveti sa njim. To je ono što smo na studijama skoro svakodnevno slušali.

Jelena Rozga otpevala je najavnu špicu za seriju, a vi ste imali intimne scene sa njom, posle čega su mediji pisali da se među vama vidi "hemija". Koliko u tome ima istine?

- Poštovali smo rediteljske zahteve i odradili ono za što smo bili zaduženi. Oboje smo bili izuzetno profesionalni, Jelena u okviru svoje profesije, a ja u svojoj. Brzo smo odradili posao, na zadovoljstvo cele ekipe.

Da li je vaša izabranica ljubomorna kada snimate ljubavne scene sa atraktivnim devojkama?
- Naravno da nije, odrasli smo ljudi.

Na šta ste u dosadašnjoj karijeri posebno ponosni?

- Ponosan sam na sve što sam do sada uradio. Možda ne u istoj meri, ali svakako ne postoji ništa zbog čega bih se stideo.

Imate li uzore u poslu?
- Od jednog do drugog projekta bio sam u situaciji da sarađujem sa priznatim umetnicima na polju glume i svi su mi bili uzor.

Šta je za vas vrhunac uspeha u glumačkom poslu?
- Uživati u poslu kojim se baviš, to je vrhunac uspeha svih poslova. Posle toga dolazi razmišljanje i o egzistencijalnom momentu, jer jedno bez drugog nije potpuno.

Pronalazite li vremena samo za sebe, kada se prepuštate uživanjima u stvarima koje vas opuštaju?

- Ne dovoljno, ali ne žalim se, jer je uz dobru organizaciju sve donekle moguće. Pronađem vreme za svoj gušt, jer u suprotnom ne bih izdržao trenutni tempo. Nekada je to dobar film, odlazak na fudbal ili izlazak u kafanu.

Koje tradicionalne crnogorske osobine posedujete i da li ste vaspitavani u tom duhu?
- Vaspitavan sam u duhu tradicije i ponosan sam zbog toga. Dobro vaspitanje osnova je uspeha u poslu i uživotu. Potičem iz malog grada gde se znalo i zna se iz koje si porodice, ko ti je deda, a ko otac i to nikada nije smelo da se dovede u pitanje. Ako se desio nestašluk odmah su moji doznali, jer je neko "dojavio" i svi bi znali da je onaj mali unuk Duška Ilijinog Otaševića napravio neku štetu, a onda su sledile sankcije.

Intervju: Zvezdana Milovanović; Life Content
Foto: Janko Petković; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin