Sanja Marinković i Vesna Dedić: Devojački provod u Švajcarskoj

Sanja Marinković i Vesna Dedić: Devojački provod u Švajcarskoj

Autor: | 25/03/2015

0

Novinarke, voditeljke i najbolje drugarice Sanja Marinković i Vesna Dedić provele su nezaboravan vikend u Cirihu, gde je autorka emisije “Balkanskom ulicom” promovisala svoje romane, a Sanja bila njen gost na tom događaju. Televizijske voditeljke uživale su u čarima tog švajcarskog grada, gde su proslavile Sanjin četrdeset prvi rođendan.
- Dogovorile smo se da moj rođendan proslavimo u Cirihu, što smo i uradile u jednom restoranu sa ostatkom ekipe, uz dobru muziku i vino. Kada sam se vratila kući, slavila sam u svom domu sa porodicom - kaže voditeljka emisije "Magazin in" i otkriva kakvo iznenađenje joj je priredio sedmogodišnji sin Strahinja.
- Kada sam se vratila iz Švajcarske, sačekao me je veliki buket cveća i čestitka koju mi je Strahinja napravio. Sam je birao ruže, u cvećari je rekao da želi bež boju, jer nam se to slaže uz enterijer u stanu. Za razliku od prošle godine žurka je izostala jer nismo mogli svi da se organizujemo. Poželela sam da mi mama napravi tortu kao kada sam bila klinka, tako da me je obradovala pravom domaćom tortom. Strahinja i sinovi mog brata, Mateja i Maks, bili su glavni za gašenje svećica, jer nimalo nije bilo lako upaliti i ugasiti četrdeset jednu svećicu.
Kratki predah u predivnoj alpskoj zemlji veoma joj je prijao, baš kao druženje sa najboljom prijateljicom.
- Imala sam čast da me Vesna Dedić pozove da provedem sa njom tri dana u Cirihu i da budem gost na predstavljanju njenih knjiga. Vesnine promocije su potpuno atipične, jedno sasvim drugačije književno veče od onoga na koje je publika navikla. Osmišljeno je tako da dok Vesna čita odlomke iz knjige, uz klavirsku pratnju, publika sve vreme interaktivno učestvuje. Svi znaju koliko je Vesna šarmantna i da ume da podeli emocije sa publikom, koja je svaku njenu rečenicu pozdravljala aplauzom.


Svoje utiske sa putovanja Vesna Dedić je takođe podelila sa našim čitaocima.
- Naši ljudi u inostranstvu pre svega vole moju emisiju "Balkanskom ulicom" zato što ih priče mojih sagovornika o odlascima od kuće i pravljenju karijere u nekom drugom gradu podsećaju na njih. Imala sam promocije u Cirihu, Badenu i Bazelu. Predivan je osećaj kada vas neko pozove da dođete, a potom vidite da je sala puna i ispratite ljude zadovoljne. Ogromna je privilegija u životu pisati ljubavne romane koje žene vole da čitaju, još kada shvatite da bolje znaju rečenice iz romana nego autor, onda je to beskrajna sreća - kaže Vesna koja prenosi atmosferu sa promocije.
- Na jednoj promociji našalila sam se i rekla: 'Nisam Ćana, nisam Mitar Mirić, ali ipak punim sale i svi pevaju i igraju'. Promocije su trajale do sitnih noćnih sati i uživala sam kada bi neku baladu iz romana pevala cela sala. Naše žene u sva tri grada otvoreno su pričale o svojim bračnim i ljubavnim iskustvima i patnjama, koje prepoznaju u mojim romanima. Toliko cenim taj božji dar kojim sam nagrađena poslednjih pet godina da već sada ne mogu da dočekam kraj maja kada ću pred čitateljke izaći sa novim romanom. Da nije tako, ne bih bez honarara odlazila da se družim sa čitateljkama u inostranstvu i prelazila po nekliko stotina kilometara da održim promociju u Kuršumliji ili Kozarskoj Dubici.


Autorka emisije "Balkanskom ulicom" objašnjava koliko joj je značila Sanjina podrška.
- I meni i mojim čitateljkama značilo je to što je Sanja bila sa mnom. Bila sam srećna što je ona uživala na promociji i bila ponosna na moj uspeh, a čitateljke su velikim aplauzom pozdravljale i neke naše međusobne šaljive opaske. Naravno da mi je značilo i to što sam pored ljubaznih domaćina imala i Sanju kao najbolje društvo za šetnju, šoping i noćni provod.
Zahvaljujući zajedničkom prijatelju iz Beograda koji odlično poznaje taj grad, drugarice su imale priliku da posete najzanimljivija mesta u Cirihu.
- Bila je sreća i što je tih dana u Cirihu boravio jedan od mojih najboljih prijatelja koji poznaje taj grad, poznati beogradski zubar Aleksandar Mitić. Sa njim smo obišle najbolje restorane, mesta za noćni provod i poslastičarnice. Već sam dobila poziv da, kada u junu izađe novi roman, održim još nekoliko promocija u Švajcarskoj. Unapred se tome radujem. Pošto Cirih ima divan zoološki vrt u kome je prava džungla verujem da ću uspeti da nagovorim Sanju da opet pođe sa mnom, s tim što ćemo povesti i našu decu.
Na kraju razgovora Marinkovićeva kaže da je to bio prvi put da se odvaja od svog mezimca, što je njemu teško palo.
- To je bilo moje prvo putovanje bez porodice. Strahinji sam mnogo nedostajala, čak je prvog dana kada sam otišla rekao mojoj mami: 'Ne mogu da jedem, mnogo mi nedostaje mama'. I učiteljici je ispričao koliko mu nedostajem, iako sam bila odsutna samo dve noći. Kada sam odlazila, rekao mi je: 'Nema veze što nećeš biti tu, znam da ćeš mi kupiti onaj rođendanski poklon koji nisi našla u Beogradu'. Tako je moj jedini zadatak bio da nađem tu čuvenu lego-metrostanicu. Svakodnevno smo bili u kontaktu, a jedne večeri morala sam da izađem sa promocije da bi mi izrecitovao pesmicu 'Pačja škola' od osam strofa, koju je naučio.

Piše: Zvezdana Milovanović; Life Content

Foto: Privatna arhiva; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin