Mirjana i Nenad Jestrović sinu Mateu upriličili su rođendansko slavlje za pamćenje

Mirjana i Nenad Jestrović sinu Mateu upriličili su rođendansko slavlje za pamćenje

Autor: | 24/04/2015

0

Prvo rođendansko slavlje sina Matea poznati bračni par Mirjana i Nenad Jestrović organizovali su sa posebnom pažnjom, kako bi njima i njihovom mezimcu taj dan ostao u najlepšem sećanju. Svestranu pomoć u svemu imali su od starijih mališana, trinaestogodišnje Elene, osmogodišnje Tare i četvorogodišnjeg Marka, Nenadove dece iz prvog braka, koja obožavaju najmlađeg brata. Iako su uspešni fudbalski menadžer i nekadašnji reprezentativac i njegova supruga želeli da organizuju veliko veselje, u tome ih je sprečila smrt Nenadove majke, koja je preminula samo nedelju dana po njihovom venčanju u februaru. Budući da nisu hteli da propuste priliku da obeleže prvi sinovljev rođendan, odlučili su da proslavu organizuju u igraonici i da sve bude u znaku najmlađih gostiju. Kao iskusni organizator porodičnih slavlja, mlada pevačica pažljivo je osmislila dekoraciju prostora, kao i tortu i ostale slatkiše koji su bili u plavo-beloj boji.

Koliko ste pripremali proslavu prvog rođendana vašeg sina?

Mirjana: Po što smo se u februaru venčali počeli smo sa planovima za organizaciju prvog Mateovog rođendana. Međutim, nedelju dana posle našeg venčanja Nenadova majka je preminula, tako da smo morali da promenimo planove.
Nenad: Odlučili smo da ipak obeležimo prvi sinovljev rođendan, kako bi dobio svoju prvu tortu i fotografije koje će imati za uspomenu kada poraste. Osim toga, i starija deca su se mnogo radovala bratovljevom rođendanu.

Kako ste izabrali igraonicu u kojoj ste organizovali slavlje?
Mirjana: Želeli smo da to bude prostor u kome će uživati i deca i odrasli, a igraonica "Džungla" nam je to omogućila. Imamo vrlo lepo iskustvo, jer smo sve organizovali u poslednji čas, a osoblje nam je u svakom pogledu izašlo u suret.
Nenad: Svi gosti su bili zadovoljni i nose lepe utiske sa rođendana, što nam mnogo znači. Mirjana i ja smo takođe uživali, ali i deca koja su se neizmerno radovala tom danu.

Kakav je bio prvobitan plan proslave rođendana?

Nenad: Imao sam želju da napravimo veliko slavlje i da tog dana osim rođendana organizujemo i zajedničko krštenje Marka i Matea. Marka još nismo krstili, pa sam želeo da se njih dvojica krste na istoj ceremoniji kao prava braća. Imam vrlo lep odnos sa bratom, pa želim da i moji sinovi budu isto tako bliski.
Mirjana: To bi onda bio povod za veliko veselje, od koga nećemo odustati, samo ćemo pomeriti datum organizacije.

Teško ste podneli smrt Nenadove majke.
Mirjana: To se dogodilo samo nedelju dana posle naše svadbe, na kojoj se ona čitavog dana veselila, a nakon toga je odlazila kod svojih komšinica i prijateljica da im pokazuje slike i zaista je bila presrećna. Nas dve smo se zbližile za ovo vreme i pred naše venčanje smo bile u gradu da biramo garderobu koju će ona nositi tog dana. Matea i drugu decu sam stalno vodila kod nje i deke i uvek nam je bilo prelepo. Bila sam srećna da moj sin ima bar jednu baku, jer je moja mama umrla, ali, nažalost, desilo se što se desilo.
Nenad: Za mene je to bio veliki šok i ogromna tuga koju svako oseća u trenutku kada gubi roditelja. Umrla je iznenada zbog čega smo svi žalosni, naročito moj otac koji mnogo pati za njom, pa se svi trudimo da mu, koliko toliko, ulepšamo dane. Nikada je nećemo do kraja preboleti, ali s vremenom će bol postajati manja.

Vaš otac bio je vrlo emotivan na Mateovom rođendanskom slavlju.
Nenad: Vezan je za sve svoje unuke i veliki je emotivac tako da je za njega rođendan bio veoma dirljiv.
Mirjana: Nenadov otac je jedan od najboljih ljudi koje poznajem i jako mi je drago što smo na rođendan uspeli bar malo da ga oraspoložimo.

Kada ćete organizovati krštenje sina?
Mirjana: Odluku o tome prepustila sam Nenadu. Kada on bude spreman za to, tada će se i desiti. Njegovo je da, prema njegovom unutrašnjem osećaju, donese odluku, a moje da sve organizujem, jer sam kao svaka žena zadužena za te stvari.

Jeste li vi sve osmislili i za proslavu Mateovog rođendana?
Mirjana: Jesam, najvažnije mi je bilo da torta bude lepa i ukusna. Bila je na tri sprata i u tri različita ukusa - čokolada, vanila i voćni deo. Svima se jako dopala. Bila je u plavo-beloj boji, sa motivima Mikija Mausa kao omiljenog crtanog junaka, ali i neizbežnog fudbala. Imali smo i balone u istim nijansama. Želela sam da organizatori osmisle izgled balona, međutim, Elena i Tara su želele da nas tri to uradimo samo tako pa sam im ispunila tu želju, i zajedno smo birale balone.

Da li su Elena i Tara želele da imaju posebne odevne kombinacije za prvi rođendan najmlađeg brata?

Mirjana: Elena je sada već u godinama kada voli da stoji ispred ogledala i isprobava garderobu, dok Tara radi isto što i njena starija sestra.
Nenad: I Marko voli da se sredi i bude lepo obučen. Mirjana se uvek trudi da ih sve lepo obuče, pa tek onda razmišlja o sebi. Zbog toga smo ovog puta umalo zakasnili na slavlje.
Mirjana: Meni je bilo jako bitno kako ću da izgledam tog dana, jer je ipak prvi rođendan mom detetu. Želela sam da budem lepa za svog sina i muža, ali i pozitivna i raspoložena. Kada ste sa četvoro dece, onda nije lako pronaći vremena za sebe. Ni na rođendan, ni bilo kog drugog dana. Iako imamo pomoć u kući, Nenad i ja smo veoma posvećeni roditelji i volimo da što više stvari sami obavljamo. Tako da nemam previše vremena za sebe, ali ne žalim se zbog toga, već uživam u svakom trenutku provedenom sa mališanima.

Kako se Mateo ponašao na slavlju?
Nenad: On je još mali i nije shvatao šta se dešava, često ga vodimo u igraonice i sve mu je to zanimljivo, tako da je uživao. Nažalost, on i Marko su tog dana bili malo nervozni jer prethodne noći nisu lepo spavali. Do kasno su se igrali i nisu hteli da idu u krevet, tako da su narednog dana bili nešto lošijeg raspoloženja nego obično.

Kakvi su utisci druge dece posle rođendana?

Mirjana: Elena i Tara su mi rekle: "Mimi, svaka čast, baš si lepo organizovala". Potom su tražili da otvore poklone.
Nenad: Obradovali su se mnogim poklonima, a najviše automobilu koji smo mi kupili Mateu. On je još mali da bi se tome radovao i znao da se igra, mada je prilično zreo za svoj uzrast, jer je okružen starijom decom, ali zato se Marko odlično snašao sa novim autom.

Čini li vam se da Mateo brzo raste?
Mirjana: Meni se čini kao da je juče bilo kada sam bila trudna, a on već puni godinu dana.
Nenad: Najčešće po deci vidimo kako vreme leti.

Želite li da proširite porodicu?
Mirjana: Želimo, ali ništa ne planiramo. Sada je vreme da se više posvetim karijeri. Imam pripremljen album koji ću objaviti u maju i jedva čekam promociju mog CD-a.
Nenad: Moja je želja da mi Mirjana rodi bar troje dece i ona se slaže sa tim, a za dalje ćemo videti.
Mirjana: Nenad je vrlo emotivan, naročito prema porodici i mališanima. Iako je ponekad strog sa decom, to je uvek za njihovo dobro.

Ko je stroži od vas dvoje?
Nenad: Mi se o svemu dogovaramo i pred decom nastupamo kao tim. Kada iskrsne neki problem, razgovaramo o tome i ponekad dođe i do rasprave, ali sve to radimo da bismo došli do što boljeg rešenja.

Kako ste proveli Uskrs?
Nenad: Bili smo kod mog oca zajedno sa porodicom mog brata. Nismo želeli da on tog dana bude sam i drago nam je da smo bar malo uspeli da mu ulepšamo praznik.
Mirjana: Divno smo se proveli kod Nenadovog oca. Uživali smo i u farbanju jaja, u čemu su mi pomogla sva naša deca, čak i Mateo, kome smo dali da se igra. Moram da pohvalim i Nenada koji nam je pomagao.

Intervju: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još