Kristina Radenković: Rođendansko iznenađenje za majku Snježanu

Kristina Radenković: Rođendansko iznenađenje za majku Snježanu

Autor: | 01/05/2015

0

Glumica i voditeljka Kristina Radenković u društvu majke Snježane i sestre Marine provela je nekoliko nezaboravnih dana u Italiji, gde su uživale u šetnjama, lepom vremenu i kulinarskim specijalitetima. Povod njihovog putovanja bio je šezdeseti rođendan najstarijeg člana porodice Radenković, kojoj su kćerke odlučile da za taj važan jubilej daruju odlazak na neko lepo mesto, a izbor je pao na romantičnu Veneciju, a obišle su i Trst.
- Za mamin rođendan uvek idemo na putovanje, pa je tako bilo i ovog puta. Ona je izabrala Veneciju, jer smo sve tri do sada bile u tom gradu, ali uvek na nekoliko sati dok smo bile smeštene u okolnim mestima, a sada smo odlučile da iznajmimo hotel baš u centru grada u blizini najstarijeg mosta Rijalta - počinje priču atraktivna plavuša.
- Na put smo krenule automobilom, tako da smo dan pre dolaska na krajnju destinaciju posetile Trst, gde smo i prespavale jednu noć. Tamo smo se malo prošetale i sa nestrpljenjem krenule u Veneciju.

Voditeljka kviza "Slagalica" priznaje da im sam dolazak u grad na vodi nije bio najprijatniji jer su sa koferima u rukama morale da potraže hotel, ali čim su se smestile i otišle u prvu šetnju, zaboravile su na sve poteškoće.
- Ovog puta Veneciju smo doživele na potpuno drugačiji način, jer smo prvi put u tom predivnom gradu provele neko duže vreme. Uverili smo se da ima mnogo ljudi koji tamo žive i da imaju lepe uslove, iako na prvi pogled izgleda da je to mesto rezervisano samo za turiste. Kako smo sve tri i ranije odlazile i obišle sve znamenitosti grada na vodi, sada smo se samo šetale i uživale u italijanskim specijalitetima - objašnjava zgodna Novosađanka, koja je po povratku iz Italije odlučila da krene na detoksikaciju jer se vratila kući sa nekoliko kilograma viška.
- Iako smo šetale po čitav dan, toliko da su nas leđa i noge mnogo bolele, nismo uspele a da se ne vratimo sa nekoliko kilograma viška. Pre polaska na put imale smo dogovor da ćemo izbegavati testenine, ali smo već tokom puta pojele taljatele i pice tako da smo i u Veneciji nastavile da jedemo kanelone, lazanje i druge specijalitete. Ja nisam sladokusac tako da sam "zaobišla" kolače i sladoled, ali su mama i sestra uživale u poslasticama.

Osim putovanja, Kristina i njena sestra su svoju majku iznenadile još jednim poklonom, koji su joj uručile tačno u ponoć, uz tortu sa svećicama.

- Mama je sve vreme mislila da joj mi za rođendan poklanjamo putovanje i bila je presrećna zbog toga, međutim, pošto je moja sestra živela u Italiji i odlično govori njihov jezik, priredili smo joj pravo iznenađenje. Veče pre njenog rođendana otišle smo u jedan restoran, gde smo uživale u specijalitetima, a tačno u ponoć konobari su joj otpevali rođendansku pesmu i izneli joj tortu i prsten koji smo joj kupile. Bila je toliko iznenađena da se našla u šoku, jer tako nešto nije očekivala - kaže Kristina koja se sa putovanja vratila i sa poklonom za svog verenika Nikolu Radojevića.
- Sve vreme tokom boravka u Veneciji pokušavale smo da "šopingujemo", međutim, to nije grad koji je idealan za kupovinu garderobe. Zbog toga smo odlučile da odemo u autlet centar "Novecento", koji je udaljen tridesetak kilometara i tamo smo kupile sve potrebne stvari za proleće. Pošto vereniku nikada ne znam da pogodim veličinu garderobe, naročito pravim greške kada su u pitanju košulje, koje on često nosi, odlučila sam da mu kupim kecelju na kojoj izvezenim slovima piše: "Nikola šef kuhinje - volim te". On je muškarac koji voli da kuva pa sam sigurna da će je lepo iskoristiti.

Po povratku sa putovanja poznata glumica je u društvu kolega Jovane Stipić, Marijane Mićić i Mikija Damjanovića počela da priprema dečji komad "Čarobna igra", a kako u istom timu već igra predstavu "Upravnikovanje", veselu ekipu očekuje i putovanja po mnogim gradovima u Srbiji. Međutim, to je ne sprečava da pravi planove za nova putovanja.
- Uskoro planiram da idem u Crnu Goru, sa Nikolom ću putovati i u Budvu jer on tamo ima stan. Ne znam da li ću imati priliku da odem na klasično letovanje, ali ako se to bude desilo, volela bih da ponovo odem sa verenikom na Hvar, kao i prošle godine. Na jesen sa mamom planiram da posetim Njujork, jer mi je ona idealna partnerka za putovanja. Osim što mi je majka, ona je i moj najbolji prijatelj i nas dve odlično funkcionišemo. S druge strane, sestra je nešto drugačija i više voli da ide sama, mada je ovog puta morala da krene sa nama, jer je povod za putovanje ipak bio rođendan - zaključuje Kristina.

Tekst: Ivana Nikolić; Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin